Sosyal Medya

Kürsü

Barzani sana söylüyorum, PYD/PKK ve ABD sen anla!

Prof. Dr. Ünal, Barzani'ye verilecek cezanın PKK/PYD'ye ders olacağını belirterek, 'toprak bütünlüğünü tehdit eden gruplar ABD'nin ipiyle kuyuya inmenin bedelini ödemelidirler dedi



Atılım Ãœniversitesi öğretim Ãœyesi, Uluslararası Ä°liÅŸkiler Uzmanı Prof. Dr. Hasan Ãœnal sözde bağımsızlık referandumunda ısrar eden Barzani'ye karşı atılan adımların devam etmesini, kesinlikle geri adım atılmaması gerektiÄŸini söyledi. Ãœnal, Barzani'nin Türkiye'deki ÅŸirketlerine ve mal varlıklarına el konulmasını istedi.

Prof. Dr. Ãœnal Kuzey Irak Bölgesel Yöne-timi'nin 25 Eylül günü yaptığı bağımsızlık referandumunu Aydınlık'a deÄŸerlendirdi. Barzani'nin referandum karan alırken, Türkiye, Ä°ran ve Irak Merkezi Hükümetinin tepkilerini hesaplayamadığını vurgulayan Ãœnal, "Barzani ÅŸu anda sıkışmış durumda. Bu referandumu bağımsızlık yolunda , atılmış temel bir adım olarak kabul eden dünyada hiç kimse ve uluslararası kuruluÅŸ yok. Petrol satışı zora girdi. Satama-yacak. Artık memur maaÅŸlarını bile ödeyemez duruma gelecek. Türkiye ve bölge ülkelerinin geri adım atması da zor. Zaten geri adım atılırsa büyük yanlış olur. Hatta felaket olur" dedi.

ASKERİ SEÇENEK

Askeri seçeneğin de sürekli masada olması gerektiğine dikkat çeken Ünal şöyle devam etti:

"Türkiye, Iran ve Irak Merkezi Yönetimi Barzani'ye karşı askeri yaptırım seçeneğini elinden bırakmamalıdır. Bu seçeneği dayatan Barzani yönetimi olmuştur. Bu konuda etkili sonuç alınması için Irak Merkezi Yönetimi, Türkiye ve iran'ın önünü açmalıdır. Bir başka konu da Barzani bölgesindeki üniversitelerin durumudur. YÖK derhal bu üniversitelerin denkliğini kaldırmalıdır."

MALLARINA EL KONULMALI

Åžimdi sırada Barzani'nin mallarına el konulmasının olduÄŸunu belirten Ãœnal, "Devletin çeÅŸitli birimlerinin tespitlerine göre Barzani'nin Türkiye'de önemli miktarda mal varlığı var. Bu mallar deÄŸiÅŸik isimler üzerine olabilir. Åžirketleri bulunuyor. Yapılacak iÅŸ, kimin üzerinde olursa olsun Barzani'nin mal varlığının tespit edilerek el konulmasıdır" diye konuÅŸtu.

PYD'YE DE MESAJ

Barzani'ye karşı verilecek cezanın Suriye'deki PKK/PYD'ye de ders olması gerektiğini kaydeden Ünal, "Bölge ülkelerinin toprak bütünlüğünü tehdit eden gruplar ABD'nin, israil'in ipiyle kuyuya inmeye kalkmalarının bedelini ödemelidirler" ifadelerini kullandı.

SURİYE POLİTİKASI GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

Referandumun bölge ülkelerine ne yapmaları gerektiğini öğrettiğini vurgulayan Ünal şunları söyledi: "Barzani'nin hamlesi Türkiye'nin hatalı dış politikasını değiştirmesini sağladı. İran ve Irak Merkezi Hükümeti ile ilişkiler olumlu. Suriye ile temas sağlanması doğru. Belli ki izlenen Suriye politikası gözden geçiriliyor. Suriye ile ilişkiler bir an önce normalleşirse bu Türkiye'nin yararına sonuç getirecektir."

KAYNAKAYDINLIK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.