Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır'da çatışma...1 Uzman Çavuş şehit oldu

Diyarbakır'ın Kocaköy İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanarak Selahattini Eyubi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan iki güvenlik görevlisinden Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.



Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde, güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan ve hastaneye kaldırılan 3 askerden Uzman ÇavuÅŸ Hatip ÇaÄŸlar yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen ÅŸehit oldu.

Diyarbakır ValiliÄŸinden yapılan yazılı açıklamada, "Kocaköy ilçesi Boyunlu köyü bölgesindeki operasyonel faaliyetin bitmesini müteakip, içerisinde Kocaköy Ä°lçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Harun Yılmaz ve Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Hatip ÇaÄŸlar’ın bulunduÄŸu aracın Boyunlu köyünden Gözebaşı köyüne intikali esnasında, Gözebaşı köyü mevkiinde bir araçtan ateÅŸ açılmıştır.

Açılan ateÅŸe ateÅŸle karşılık verilerek çıkan çatışma sonucunda, Kocaköy Ä°lçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Harun Yılmaz ve Jandarma Astsubay BaşçavuÅŸ Kenan Meercimek’in hafif, Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Hatip ÇaÄŸlar’ın ise ağır ÅŸekilde yaralanmıştır. Yaralılardan, Jandarma Binbaşı Harun Yılmaz ve ve Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Hatip ÇaÄŸlar Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne helikopterle tahliye edilmiÅŸlerdir. Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Hatip ÇaÄŸlar, Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde ameliyata alınmış olup, yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılamayarak ÅŸehit olmuÅŸtur” denildi.
Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.