Sosyal Medya

Güncel

IKBY'de 'Referanduma Hayır Hareketi'nden çağrı

IKBY'de 'Referanduma Şimdi Hayır hareketi' halka, sandığa gidip 'hayır' oyu kullanma çağrısı yaptı.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) "Referanduma Åžimdi Hayır Hareketi" Sözcüsü Rabun Maruf, halka 25 Eylül'de sandığa giderek "hayır" oyu vermeleri çaÄŸrısında bulundu.

Maruf, Süleymaniye'de düzenlediÄŸi basın toplantısında, referandum kampanyasının bu geceden itibaren sona ereceÄŸini belirterek, referandumun yapılması halinde halkın sandıklara giderek "hayır" oyu kullanması gerektiÄŸini ifade etti.

Referandumun ısrarla yapılması kararının bölge halkı için iyi sonuçlar getirmeyeceÄŸini vurgulayan Maruf, "EÄŸer sandıktan çoÄŸunlukta hayır oyu çıkarsa, ertesi gün siyaset alanında yeni bir sayfa açılacak." dedi.

IKBY'nin Süleymaniye kentinde etkili olan "hayır" hareketine, emlak zengini ve medya organları sahibi Åžasivar Abdulvahid öncülük ediyor.

IKBY'DEKÄ° TARTIÅžMALI REFERANDUM KARARI

Barzani, 7 Haziran tarihinde siyasi partilerle bir araya geldikten sonra 25 Eylül'de Kerkük ve diğer tartışmalı bölgeleri de kapsayacak şekilde referandum yapacaklarını bildirmişti.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, IKBY'nin tek taraflı referandum kararının anayasaya aykırı olduğunu belirterek sonucu tanımayacaklarını söylemişti.

ABD ise büyük tartışmalara neden olan referandum kararı hakkında "seçilen yolun çok riskli olduÄŸunu" kaydederek kararın ivedi bir ÅŸekilde iptal edilmesini istemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.