Sosyal Medya

Güncel

Aziz Kocaoğlu: Erdoğan tezahüratına tepki göstermedim

İzmir Belediye Başkanı, açılış töreninde kendisine yönelik sloganlar atılmasına sinirlenerek, alanı terk etmesiyle ilgili açıklama yaptı.



İzmir Belediye Başkanı, katıldığı açılış töreninde kendisine yönelik sloganlar atılmasına sinirlenerek, alanı terk etti.

Cumhuriyet'e konuÅŸan, KocaoÄŸlu, projeyi yerel yönetimin geliÅŸtirdiÄŸini, bakanlıkla yüzde 50 ortak olmalarına karşın Selçuk'taki programı basından öğrendiklerini kaydetti. KocaoÄŸlu, kürsüye çıktığında bazı gruplar tarafından yuhalandığını, 'Ä°n aÅŸağı' ve 'KonuÅŸma' gibi seslerin yükseldiÄŸini anlattı.

''BENİM KİŞİLİĞİMLE BAĞDAŞMAZ''

BaÅŸbakan dahil hiçbir AK Partili yöneticinin bu grupları susturmaya ‘yeltenmediÄŸini' vurgulayan KocaoÄŸlu, "DiÄŸer taraftan da sayın cumhurbaÅŸkanına tezahürat yapıldı. Ben bu tezahürata tepki göstermedim, göstermem de. Bu, benim kiÅŸiliÄŸimle baÄŸdaÅŸmaz.

Ama sayın baÅŸbakan, sanki orada yokmuÅŸ ve bana yapılan o sataÅŸmaları duymamış gibi, benim tepkimi sayın cumhurbaÅŸkanına yapılan tezahürata baÄŸladı ki, bunu ÅŸiddetle reddediyorum. Sayın baÅŸbakana yakıştıramadım" dedi.

''ORTAK ÇALIŞMA ZEMİNİ YARATILMADI''

"Bugüne kadar birlikte çalışmamıza, birlikte planlamamıza raÄŸmen, bu programda bize ortak çalışma zemini yaratılmadı. Daha sonra TCDD Genel Müdürü beni arayarak programın henüz belli olmadığını söyledi" diyerek sözlerine devam eden KocaoÄŸlu, Ä°zmir ValiliÄŸi'nden gelen programın bugün ellerine ulaÅŸtığını belirtti.

Yıldırım'ı havaalanında karşıladığını ve Selçuk'taki programa geçtiklerini ifade eden KocaoÄŸlu, "Uzun süredir Ä°zmir'le bir siyasi gerginlik yaÅŸanmasına raÄŸmen ben sayın cumhurbaÅŸkanı, sayın baÅŸbakan ya da bakanları karşılıyorum. Kenti ilgilendiren törenlere de katılıyorum. Buradaki amaçlarının ne olduÄŸunu bilmiyorum" diye konuÅŸtu.

Duruşu ve davranışıyla böyle bir tavrı hak etmediğine inandığını söyleyen Kocaoğlu, sözlerini şöyle bitirdi:

Orada her seferinde taraftarlarını getirenlerin, bir belediye başkanının yuhalanmayacağını kalkıp söylemeleri gerekirdi. Bunu hiçbir AKP'li siyasetçiden görmedim. Tören sırasında bağırıp çağıranları kimse susturmaya çalışmadı bile. Bunu da çok yadırgadım.

BEN HERKESÄ° SUSTURMUÅžTUM

Herkes geçtiğimiz yıllarda İzmir Enternasyonal Fuarı açılışında, Açıkhava Tiyatrosu'nda yaşananları hatırlayacaktır. O zamanın Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'e protesto olunca, ben kürsüye fırlayıp herkesi susturmuş ve sayın bakandan özür dilemiştim.

Ondan sonra bir daha böyle bir olay yaşanmaması için elimden gelen azami gayreti gösterdim ve böyle bir olayı bir daha yaşatmadım. Devlet adamlığı, siyasetçilik budur; konuğuna, ortağına, devlet büyüğüne nasıl davranılacağını göstermektir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.