Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'de elektrikleri 'hackerlar' kesti

Türkiye’deki elektrik kesintilerinin ardından 'Dragonfly' isimli hacker grubu çıktı.



Amerikan siber güvenlik şirketi Symantec, ABD'de ve Avrupa'da enerji şirketlerine sızmayı başaran hackerlara karşı uyarı raporu yayımladı. Symantec'e göre bu hackerlar, enerji altyapısını sabote ederek elektrik kesintilerine neden olabiliyor.

Enerji sektörünü hedef alan siber saldırıların arkasında Dragonfly adıyla bilinen bir hacker grubu olduğu ortaya çıktı. Energetic Bear, Crouching Yeti ve Iron Liberty olarak da bilinen bu grup, siber güvenlik şirketleri için de büyük tehdit oluşturuyor.

Dragonfly, ilk olarak 2010 yılında görülmüştü fakat Symantec'in 2014 yılında yayımladığı rapor sonrası adeta karanlığa gömülmüşlerdi. Fakat görülen o ki hackerlar, 2015 Aralık ayına kadar yeni saldırı teknikleri geliştirmiş.

att

TÜRKİYE'DEKİ SALDIRILARDA ARTIŞ GÖZLENDİ

Dragonfly tarafından enerji sektörü hedef alınarak yapılan siber saldırıların haritası yukarıda görülüyor. Hackerların özellikle Türkiye, ABD ve İsviçre'yi hedef aldığı dikkat çekiyor. Symantec ise Dragonfly 2.0 saldırısının bu ülkeleri hedef aldığını, ancak Türkiye'deki enerji faaliyetlerine yapılan siber saldırılarda belirgin bir artış gözlemlendiğini aktardı. Bu da son dönemde ülkemizde sık yaşanan elektrik kesintilerini açıklıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.