Sosyal Medya

Güncel

İngiltere: Avrupa ortak sorunlarla karşı karşıya

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Avrupa'daki büyük şehirlerde meydana gelen terör saldırılarına işaret ederek 'Avrupa bir dizi ortak sorunlarla yüz yüze' dedi.



İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Avrupa'nın göçten teröre kadar bir dizi ortak sorunla yüz yüze olduğunu belirtti.

Avrupa BirliÄŸi (AB) Gayriresmi DışiÅŸleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Estonya'ya giden Johnson, yayımladığı yazılı bir açıklamada, "Avrupa güneyden gelen göçten, büyük ÅŸehirlerdeki terör tehdidine kadar bir dizi ortak sorunla yüz yüze. Ä°ngiltere bu sorunlarla mücadeleye dönük uluslararası gayretlerde ön saftadır ve öyle olmaya devam edecektir."ifadesini kullandı.

İngiltere'nin ortak mücadelede AB, Avrupalı komşuları ve NATO müttefiklerinin yanında yer aldığını vurgulayan Johnson, ülkesinin katkı olarak uzmanlığını, güvenlik yeteneklerini, kalkınma birikimini ve küresel şebekesini sunduğunu kaydetti.

İngiltere ile Estonya'nın ikili ilişkilerine de değinen Johnson, ülkesinin Estonya'da bulundurduğu 800 askerin iki ülke arasında daha geniş ve zengin işbirliğinin parçası olduğunu vurguladı.

Öte yandan Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada AB Gayriresmi DışiÅŸleri Bakanları Toplantısının gündeminde aralarında “Kuzey Kore'nin füze denemelerinin, Rusya'nın saldırganlığının, göçün ve Suriye'nin de yer aldığı kilit önemdeki dış politika sorunlarının” bulunduÄŸu bildirildi.

Johnson'ın Estonya ziyareti sırasında bu ülkenin Başbakanı Juri Rasta ile ikili görüşme gerçekleştireceği belirtilen açıklamada, İngiliz bakanın başkent Talin'deki siber güvenlik konferansına katılacağı ve bu ülkedeki İngiliz askeri birliğini ziyaret edeceği kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.