Sosyal Medya

Güncel

Arakan'a yardım elini uzatan ilk ülke Türkiye oldu

Türkiye dünyanın gözleri önünde soykırıma uğrayan Arakanlı Müslümanlara yardım elini uzatan ilk ülke oldu.



Türkiye, dünyanın gözü önünde Arakanlı Müslümanlara yapılan zulme sessiz kalmadı. Katliamı durdurmak için ilk andan itibaren telefon diplomasisi yürütüldü.

Bölgedeki insani kriz büyürken Myanmar hükümeti, Arakan'ın kuzeyindeki bölgelerde BirleÅŸmiÅŸ Milletler ve diÄŸer uluslararası yardım kuruluÅŸlarının faaliyet göstermesine izin vermiyor. Daha önce Dünya Gıda Programı , Arakan'daki gıda yardımı faaliyetlerini güvenlik sorunları nedeniyle askıya aldığını bildirmiÅŸti.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, son olarak Myanmar lideri San Su Çin ile görüştü. Görüşmenin ardından ardından bölgeye ilk yabancı yardım kuruluÅŸu olarak TÄ°KA'nın girmesine izin verildi. Görüşmede ErdoÄŸan, Türkiye'nin terörü de, masum sivilleri hedef alan operasyonları da kınadığını söylemiÅŸ, yaÅŸananların ciddi bir insani krize dönüşmesinin endiÅŸe ve infiale neden olduÄŸuna dikkati çekmiÅŸti. 

İlk etapta bin tonluk yardım ulaştırıldı

Türkiye, bölgeye ilk etapta bin tonluk yardım ulaÅŸtırdı. Ä°lk ulaÅŸan yardımlar Rakhayn eyaleti hükümet konağında düzenlenen törenle Myanmar hükümeti yetkililerine teslim edildi. 

Yardım malzemeleri, bin tonluk yardım pirinç, kurutulmuş balık ve giyim malzemelerinden oluşuyor.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, yardımların askeri helikopterlerle gereken noktalara ulaştırılacağını kaydetti.

Türkiye'nin yardımları ilk etapta 300 bin Arakanlı Müslümana ulaÅŸtırılacak. Yardımların toplamda 100 bin aile baÅŸka bir deyiÅŸle 500 bin kiÅŸiye ulaÅŸması hedefleniyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.