Sosyal Medya

Coğrafyamız

PKK, ABD'ye terörist gönderiyor!

Suriye'de PKK ve MLKP saflarına katılan anarşist Antifa hareketi, terör örgütleriyle iş tutan ABD'yi vuruyor.



PKK, kendisine destek veren ABD ve Avrupa’yı anarÅŸist müttefiki Antifa ile vurmaya baÅŸladı. FBI resmi yazışmalarda “yerel terörist” olarak nitelemeye baÅŸladığı Antifa'nın PKK’lı teröristlerle temasta olduÄŸunu belirledi. Antifa üyeleri, Suriye’deki PYD/PKK kamplarında silahlı eÄŸitim görüyor.

Suriye'de PKK ve MLKP saflarına katılan anarÅŸist Antifa hareketi, terör örgütleriyle iÅŸ tutan ABD'yi vuruyor. ABD güvenlik kurumları ülkedeki anarÅŸist Antifa için ilk kez “Yerel terörist” ifadesini kullandı. Politico Dergisi’nin ele geçirdiÄŸi FBI yazışmaları ve gizli belgelerine göre, İç Güvenlik Bakanlığı Antifa'yı “Yerel Terörist” olarak tanımlıyor. ABD güvenlik kurumlarının daha önce de eyalet yetkililerini bu gruba karşı uyardığı ortaya çıktı. İç Güvenlik Bakanlığı ve FBI ortaklığında hazırlanan 2016 tarihli bir istihbarat analizinde de, polise, hükümet ve siyasi kuruluÅŸlara düzenlenen saldırılardan ve ırkçılık, sosyal adaletsizlik ile faÅŸizm sembollerinden aynı gruplar sorumlu tutuluyor.

PKK VE MLKP Ä°LE BAÄžLANTILI

Görüşme ve internet kayıtlarına göre, bazı Antifa üyeleri, DEAÅž’a karşı savaÅŸan iki Türkiye merkezli grubun da aralarında olduÄŸu anarÅŸist gruplarla birlikte mücadele ve eÄŸitim için denizaşırı seyahatlere dahi çıkmış. Politico’nun Antifa’nın beraber mücadele ettiÄŸi “Türkiye merkezli iki grup” ise PKK ve MLKP. PKK/PYD’nin Suriye’deki askeri yapılanması olan YPG güdümünde kurulan Enternasyonal Özgürlük Taburu genellikle Batı'dan gelen Antifa üyelerinden oluÅŸuyor. PKK’lı teröristler bu taburda askeri eÄŸitim verirken taburun çok sayıda MLKP’li komutanı bulunuyor. Antifa, ABD’nin terörle savaÅŸ bahanesiyle PKK/PYD’ye verdiÄŸi üst düzey askeri yardımdan payına düşeni fazlasıyla alarak PKK eliyle ağır silahlarla donatıldı. Antifa’lı teröristler Kobani, Tel Abyad, Münbiç ve Rakka’da PKK ile omuz omuza savaÅŸtı.

TÃœRK POLÄ°S AKADEMÄ°SÄ° UYARMIÅžTI

Polis Akademisi’nin Haziran 2017 tarihli “PKK’nın Bölgesel Terör Ağı” Raporu’nda da Suriye’de savaÅŸan aşırı solcu örgütlerin tehlike potansiyelinden bahsediliyor. PKK’nın Batılı anarko-komünistlerin katılımına büyük önem verdiÄŸinin belirtildiÄŸi raporda konuyla ilgili ÅŸu vurgular bulunuyor: “Öngörülü bir bakış açısı Suriye kuzeyinin yakından etkileyebileceÄŸi ÅŸehirler listesine Berlin’i, Londra’yı ve Viyana’yı da eklemeyi uygun bulacaktır. Rojava çok yakında uluslararası solun meÅŸhur davası haline gelebilir. Hâlihazırda PKK’nın yanında savaÅŸan her çizgiden anarÅŸistin ve Marksist devrimcilerin er ya da geç muhtemel suç baÄŸlantıları ve tehlikeli fikirleriyle Avrupa’ya dönecekleri gerçeÄŸini unutmamak gerekir. Bu yabancı savaşçıların diÄŸer radikal yabancı savaşçılardan daha az tehlike arz ettiÄŸini düşünmek büyük hata olur. DEAÅž’a karşı savaÅŸan Batılı anarko-sosyalist, Marksist veya farklı çizgilerden devrimci yabancı savaşçılar da en az DEAÅž’a veya El-Kaide’ye katılan yabancı savaşçılar kadar Batı’ya ve Batı demokrasilerine tehdit oluÅŸturmaktadır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.