Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli'den önemli açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, düzenlediği basın toplantısında FETÖ yargılamalarından, İran ile ortak Kandil operasyonuna, Irak'taki bağımsızlık referandumundan Almanya ile gerilime kadar önemli açıklamalarda bulundu.



Basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, şunları söyledi:

Vakit kaybına tahammül kalmamıştır. Milletin kafası karışık sıkıntıları fazladır. Türkiye'nin bölünmesi için çalışan mihraklar faaldir. Sınırlarımızda bir terör devleti kurmak hemen ardından nefesini açmak için Akdeniz'e ulaştırılması için çalışılıyor. ABD'nin destek verdiği PKK/PYD'ye yeni bir örgüt kurdurup Fırat Kalkanı bölgesine saldırtmayı planlaması müttefiklikle uyuşmamaktadır. Türk milletine seri katillere pabuç bırakacak kadar zayıf olmadığı kısa sürede gösterilmelidir. Hayat hakkımıza suikast hazırlığı son aşamaya gelmiştir. Hedef aslında Türk milletinin mevcudiyetidir. Suriye ve Irak'ın kuzeyinde tedavüle sürülen kirli arayışlar esasen Türkiye odaklıdır. Bütün dikkatler ülkemize çevrilmiştir. Aslında bir Türkiye sorunu çıkartmak için herkes işbaşındadır. İdlib'e yönelik operasyon hazırlığı Türkiye'nin iyice köşeye sıkıştırılmasını hedeflemektedir.

İRAN İLE ORTAK OPERASYON DÜŞÜNCESİ OLUMLU

Rusya'nın kafası karıştır. ABD ise PKK'ya alan açma çabasındadır. İran ile ortak operasyon düşüncesi bize göre olumludur. İran'ın tutumu müspettir. İran'ın Barzani'nin korsan referandumuna mesafeli tavrı, Rusya ve ABD'nin itirazları kayda değerdir. Ekim ayında Türkiye ve İran'ın Kandil'e operasyon taahhüdü belli çevreleri rahatsız etmiştir. Kandil dümdüz edilmelidir.

“GEREKÄ°RSE SAVAÅžA SEBEBÄ° SAYILMALIDIR”

Barzani'nin, Türkmen kentlerini kapsamına alan referandum hazırlığının sonuna kadar karşısında yer alınmalıdır. Bilinmelidir ki muhtemel bu referandum, Kürdistan provasıdır. Bu referandum Türkmenlerin, Türkiye'nin tamamen aleyhinedir. Bu referandum Türkiye için gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır. Milli gücümüzü ne pahasına olursa olsun göstermeliyiz. Peşmerge yönetimi Türk milletini sabrını zorlamaktan vazgeçmelidir.

SUÇLU SUÇSUZ AYRIMINA DİKKAT EDİLMELİ

Ederi 1 dolar olan FETÖ insanlığın utanç vesilesidir. FETÖ'cü canilerin son ferdine kadar burunlarından fitil fitil getirilmelidir. Pazarcıyla çaycıyla uÄŸraÅŸmak deÄŸil, 15 Temmuz'un ana elemanlarını siyasi ayakla birlikte deÅŸifre edip cezalandırmak görevdir.  Suçlu suçsuz ayrımına dikkat edilmedikçe daha nice 15 Temmuzların yaÅŸanması olasıdır. Bu hesaplaÅŸma yapılmazsa vebal herkesin üzerinde olacaktır. 'Bu cemaat benim, ÅŸu grup senden' diyerek devletin hücrelerine sızma giriÅŸimleri yine kötü sonuçlar doÄŸuracaktır. Devlet, Türk milletinin siyasi teÅŸkilatlanması egemenliÄŸinin güvencesidir.

''ALMAN SİYASETÇİLERİN İPE SAPA GELMEZ SKANDAL AÇIKLAMASI...''

Alman siyasetçilerin ipe sapa gelmez ve iç siyasetlerini tahkim için yaptıkları hataları, skandal açıklamaları, yanlı ve terör örgütleriyle aynı kareye düşen sorumsuz ve sakat tavırları gözümüzden kaçmamaktadır. Almanya, yeri gelince demokrat, yeri gelince özgürlükçü, yeri gelince gelişmiş ülke pozuna bürünürken, terör örgütlerine el altından vermiş olduğu örtülemez katkı ve desteklerle de suçüstü yakalanmaktadır. FETÖ Almanya'dadır, PKK Almanya'da cirit atmaktadır. Adil Öksüz isimli teröristin Türkiye'den nasıl çıktığı, hangi yol ve vasıtalarla çıkarıldığı, kimlerle telefonlaştığı muammadır, gizemini korumaktadır.

''TEHDÄ°T KORKAK VE BASÄ°T Ä°NSANLARIN MARÄ°FETÄ°DÄ°R''

Adil Öksüz için Almanya'ya verilen nota son derece haklıdır. Gümrük Birliği Anlaşması ile şantaja kalkışıyorlar. Alman yönetimine sesleniyorum tehdit, korkak ve basit insanların marifetidir. Türk milleti, Almanya'nın şamar oğlanı, kum torbası, stres topu, canı sıkılınca azarlayacağı tutsak ve aciz bir yığın, kuru bir kalabalık değildir. Herkes haddini bilecektir. Türkiye Cumhuriyeti, önüne gelenin posta koyacağı, parmak sallayıp hizaya getireceği yeni yetme çadır devleti hiç değildir. Bu çerçevede MHP, dış politikada hükümet ve devletin yanındadır, Almanya'ya karşı izlenen politikaları doğru bulduğundan, samimiyetle desteklemektedir.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NUN TUTUKLANACAĞI İDDİASI

Bize göre ana muhalefet partisi liderinin tutuklanmasıyla ilgili polemikler demokrasi hayatımıza zarar vermekte, siyasi havayı kirletmektedir. Bilinçli, sistematik, defolu, kara bir kampanya tedavüldedir. CHP ise bundan siyasi çıkar sağlama hevesindedir. Türkiye'yi yabancı ülkelere şikayet eden Sayın Kılıçdaroğlu'nun, ortada fol yok, yumurta yokken, yalnızca Cumhurbaşkanının anlık bir beyanından anormal sonuçlar üretmesi, muhalefetin güçlenmesini kelepçeye bağlaması bize göre trajikomiktir.''

SORU CEVAP

MHP Lideri Bahçeli, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bahçeli Koray Aydın'ın MHP'den istifası ve Meral Akşener'in kuracağı partiye katılması sonrası 2019'daki adaylarının Meral Akşener olduğunu açıklaması sorulan Bahçeli ''İstifa tek taraflı bir tercihtir tercihinden dolayı saygı duymak gerekir partimiz açısından da hayırlı olmuştur. 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili kimlik sunan birilerinin yerine geçmenin planın yapıyor demektir'' dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ''ATLET''Lİ FOTOĞRAFINA YORUM

Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafla görüntülenmesi sorulan Bahçeli, ''Buna yorum gerekmez kim neyi giyiyorsa giysin siyaseti iç çamaşır seviyesine düşürmemek lazım'' diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ''CHP'de herkes aday olabilir'' diyen Bahçeli ''Siz aday olacak mısınız?'' sorusuna ''Benim ne zaman erken konuştuğumu gördünüz ve duydunuz?'' yanıtını verdi.
MHP Lideri ''Partinizden istifalar bekliyor musunuz?'' sorusuna ise ''MHP'nin kapısı açık giren girer çıkan çıkar'' yanıtını verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.