Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak'tan ortak Kandil operasyonuna yeşil ışık

Irak Dışişleri Bakanı, terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenmesi her an gündemde olan operasyonda işbirliğine hazır olduklarını söyledi.



BaÄŸdat'ı ziyaret eden DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu'nu kabul eden Irak DışiÅŸleri Bakanı Ä°brahim Caferi, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KANDÄ°L'E ORTAK OPERASYON

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, tehdit unsuru haline gelmiÅŸ olan terör örgütlerine karşı Ä°ran'la müşterek hareket yapılmasının her an gündemde olduÄŸu ÅŸeklindeki açıklamalarının hatırlatıldığı soruya Caferi şöyle yanıt verdi:

"PKK, Irak'ta DEAŞ saldırılarından sonra yaşanan güvenlik zafiyeti ve krizden dolayı bazı bölgelere yayıldı. Onları buraya Irak getirmedi. Bu istisnai bir durumdur. Irak'ın bölgesel ve uluslararası çatışma sahasına dönüşmesine izin vermeyiz.

"İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Egemenliğimizi ve Irak Silahlı Kuvvetlerini ihlal etmeyecek her türlü görüşme ve işbirliğine ise hazırız.

PKK'NIN SALDIRILARI

Herhangi bir silahlı grubun komÅŸu ülkelere karşı hamlelerde bulunmasına da izin vermeyiz. Farklı ülkelerden eksen oluÅŸturulup bir hareket baÅŸlatılacaksa bu görüşmelerde bizim de yer almamız gerekecektir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.