Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan neden o isimleri hedef aldı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kimse benim adıma racon kesmesin. Racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim" sözleri üzerine medyada hararetli bir tartışma başladı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de o çıkışın perde arkasını yazdı



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın “Kimse benim adıma racon kesmesin” sözlerini köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi, "CumhurbaÅŸkanı adına medyadan racon kesilmesi konusu 14 AÄŸustos tarihinde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın baÅŸkanlığında yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında gündeme geliyor." dedi.

Selvi "Medyada ‘Reis’adına ahkâm kesen, saÄŸa sola ayar veren bazı gazetecilerin partiye ve ErdoÄŸan’a zarar verdiÄŸi konuÅŸuluyor. Aslında bu ilk deÄŸil" ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin 'Yeni dönemin şifreleri' başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Ä°stanbul konuÅŸmasında da “Kimse benim adıma racon kesmesin” diye uyarıda bulundu. ErdoÄŸan, sözünü muallakta bırakmadı. “Sosyal medya hesapları ve kimi köşe yazarları” diyerek açık adres verdi. “Birilerinin ÅŸahsımın adına adeta racon kestiÄŸi, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Kimsenin racon kesmesine ihtiyacım yoktur. EÄŸer bir racon kesilecekse, bu raconu bizzat kendim keserim”diye konuÅŸtu.

MYK TOPLANTISINDA GÃœNDEME GELMÄ°ÅžTÄ°

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın uyarısının arkasında yatanlara bakıp, anlık bir çıkış olup olmadığını ölçmeye çalıştım. CumhurbaÅŸkanı adına medyadan racon kesilmesi konusu 14 AÄŸustos tarihinde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın baÅŸkanlığında yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında gündeme geliyor. Medyada ‘Reis’adına ahkâm kesen, saÄŸa sola ayar veren bazı gazetecilerin partiye ve ErdoÄŸan’a zarar verdiÄŸi konuÅŸuluyor. Aslında bu ilk deÄŸil. 16 Nisan referandumundan önce bu kez BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın baÅŸkanlığında yapılan MYK toplantısında gündeme gelmiÅŸti. Ä°ktidara yakın medyadaki dilin referandumda zarar verdiÄŸinin üzerinde durulmuÅŸtu. BaÅŸbakan Binali Yıldırım da bunların partiye zarar verdiÄŸini belirtmiÅŸti. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ise konunun partinin yetkili kurullarında konuÅŸulmasıyla yetinmedi, “Kimse benim adıma racon kesmesin” diye sert bir uyarıda bulundu.

Bakalım, ErdoÄŸan’ın bu çıkışı ne kadar etkili olacak?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.