Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak'ta referandum karşıtı hamle: 'Referanduma Şimdi Hayır Hareketi'

Süleymaniye'de siyasetçi, gazeteci ve aktivistlerden oluşan bir grup "Referanduma Şimdi Hayır Hareketi" adıyla bir kampanya başlattı



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) baÄŸlı Süleymaniye kentinde bir grup siyasetçi, gazeteci ve aktivist 25 Eylül'de yapılması öngörülen bağımsızlık referandumuna karşı "hayır" kampanyası baÅŸlattı.

"Referanduma Şimdi Hayır Hareketi" Sözcüsü Rabun Maruf, Süleymaniye'de düzenlediği basın toplantısında "kampanya çalışmalarına bugünden itibaren resmen başladıklarını" ifade etti.

IKBY'de

Bağımsızlık referandumunun "IKBY halkının çıkarlarıyla örtüşmediğini" vurgulayan Maruf, şunları kaydetti:

"Bu referandum, adil ve demokratik bir devlet kurmak için atılan bağımsızlık adımı deÄŸil, tam tersine çok tehlikeli ve tarihi bir hatadır. Referandum, bahsi edilen amaçların tasfiye edilmesi, parçalanma ve bölünmeyi artıracaktır. Halkımızın haklı davasına katkı saÄŸlamayacağı gibi hem uluslararası hem de bölgesel desteÄŸi kaybetmemize sebebiyet verecektir."

REFERANDUM ERTELENMELÄ°

Maruf, 25 Eylül'de yapılması öngörülen referandumun "ertelenmesini" talep etiklerini belirterek, "EÄŸer bölgede bağımsızlık için uygun zemin oluÅŸursa referandum gerçekleÅŸtirilebilir." dedi.

IKBY halkına da çaÄŸrı yapan Maruf, "gelecek nesillerin menfaati ve baÅŸka felaketlerin yaÅŸanmaması için söz konusu hayır kampanyasına destek vermelerini" istedi.

IKBY'de

Süleymaniye kentindeki emlak zengini ve NRT TV'nin sahibi Åžasivar Abdulvahid, geçen ay yaptığı açıklamada "Referanduma Åžimdi Hayır Hareketi" için kampanya baÅŸlatacaklarını duyurmuÅŸtu.

IKBY'de

IKBY BaÅŸkanı Mesut Barzani, 7 Haziran'da siyasi partilerle gerçekleÅŸtirdiÄŸi toplantı sonrası yaptığı açıklamada, uzun süreden beri tartışılan bağımsızlık referandumunun 25 Eylül 2017'de yapılacağını duyurmuÅŸtu.

IKBY'de

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ise daha sonra yaptığı açıklamada referandumun anayasaya aykırı olduğunu belirterek sonucu tanımayacaklarını söylemişti.

IKBY'de

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.