Sosyal Medya

Güncel

Kemalist darbe ne zaman olur? - Ahmet Kekeç

Kemalist bir darbe olursa (“Kemalist” kılığına girmiş FET֒cülerin değil, orijinal Kemalistlerin yapacağı darbeden söz ediyorum), hiç şüphesiz, bu da bir “Amerika-NATO darbesi” olacaktır.



Ahmet Kekeç - STAR

 

Kemalist ve ulusalcı bilinen arkadaÅŸlar, “Yeni darbeyi ulusalcılar yapacak” iddiasına çok bozuluyor.

Özetle, “Artık kıllandık, darbelerin çözüm olmadığını öğrendik, bizden geçti” filan diyorlar.

Motamot böyle demiyorlar da, “demeye getiriyorlar...”

Bunun inandırıcı bir cevap olmadığını bilenler ya da yeterli garantiyi sağlamadığını düşünenler de, darbe yapacak güce sahip olmadıklarını söylüyorlar.

Ä°steseler de darbe yapamazlarmış. Çünkü Ergenekon ve Balyoz soruÅŸturmalarıyla hem güç, hem de mevzi kaybetmiÅŸler.

Demek ki mevzi kaybetmeseydiler, verdikleri garantinin bir karşılığı olmayacaktı.

Böyle mi anlamalıyız?

Peki, gerekli güce ulaÅŸtıktan ve “mevzi tahkimatı” yaptıktan sonra darbeye kalkışırlar mı?

Bunun cevabını ben vermeyeyim...

Herhangi bir haber kanalını açın, FETÖ konulu açık oturumlardan birini izleyin, özellikle de konuklardan “Kemalist” bilinenine kulak kesilin... Herhangi bir Kemalist olabilir, farketmez... Bir Ergenekon ve Balyoz maÄŸduru olarak FETÖ’den çok çektiÄŸini, hain 15 Temmuz giriÅŸimini kınadığını, Fetullah Gülen’in bir “CIA ajanı” olduÄŸunu söyleyecektir.

PeÅŸinden, FETÖ’cülerden ve CHP’lilerden duymaya alışık olduÄŸumuz itiraz cümlelerini sıralayıp saldırıya geçecektir.

Son zamanlarda, haber kanallarında ismi “Ahmet” olan emekli bir paÅŸaya rast geliyorum. Tartışma programlarının “kadrolu Kemalist’i...”

Öyle ateşli, öyle celadetli, öyle öfkeli bir arkadaş ki...

Konuşurken ağzından köpükler saçıyor.

Makul baÅŸlıyor, makul ÅŸeyler söylüyor, Fetullah Gülen’in hainliÄŸinden girip CIA taÅŸeronluÄŸundan çıkıyor ama söz CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a gelince birden halet deÄŸiÅŸtiriyor, Kemalist cenahın tükettiÄŸi ne kadar anakronik malzeme varsa (“din devletine gidiyoruz”, “eyvah irtica geliyor”, “her yanı başörtülü kapladı”), hepsini boca ediyor...

Öyle ateÅŸli ki, gerekli güce ulaÅŸsa ve “mevzi tahkimatı” yapsa, hemen darbeye kalkışacakmış gibi...

Anlıyorsunuz ki, ne kadar “akıllandık” deseler de, her zaman aç bir tarafları var ve darbeye aÅŸerdiklerini gizleyemiyorlar.

En acıklısı da şu:

FETÖ darbesini yargılarken acayip “millî”(daha doÄŸrusu ulusalcı) görüntü veriyorlar, millî ve yerli olmamayı neredeyse “en büyük eksiklik” sayıyorlar ama “kendi darbelerine” aynı gözle bakmıyorlar.

Ä°lk ulusalcı darbemiz 27 Mayıs’tı.

Haklarını teslim edelim... Toplu katliam yapmadılar, Meclis’i bombalamadılar, tanklarını halkın üzerine sürmediler ama BaÅŸbakan astılar.

Bol bol da bayrak gösterdiler...

Bayraklarla süslü tanklarını bulvarlarda gezdirdiler, embedded gazetecilerine “devrim”çığlıkları attırdılar ama “NATO’ya ve CENTO’ya baÄŸlılıklarını” bildirmeyi de ihmal etmediler.

Dolayısıyla, 27 Mayıs, “millî” kılıfı giydirilmiÅŸ bir NATO darbesidir, en az FETÖ’nünkü kadar alçak bir giriÅŸimdir. (Bunu darbeci Sami Küçük anılarında anlatıyor. “NATO görevim bitip Türkiye’ye indiÄŸim gün darbe çalışmalarına baÅŸladık” diyor.)

12 Martda bir NATO darbesidir.

Darbeciler, sivil iradeyi bertaraf ettikten sonra CHP’den ödünç aldıkları Nihat Erim’e bir teknokratlar hükümeti kurdurdular. Hükümetin ilk icraatı, Amerika’nın talebi doÄŸrultusunda, haÅŸhaÅŸ ekimini yasaklamak ve “U-2 casusluk uçuÅŸlarına” izin vermek oldu.

12 Eylül’le 28 Åžubat’ın nerelerde kotarıldığını bilmeyene kız bile vermiyorlar.

Ä°kisi de Amerika-NATO darbesidir.

Ä°lki JUSMATT’ta, ikincisi ABD DışiÅŸleri Bakanlığı’nda kotarılmıştır.

Kemalist bir darbe olursa (“Kemalist” kılığına girmiÅŸ FETÖ’cülerin deÄŸil, orijinal Kemalistlerin yapacağı darbeden söz ediyorum), hiç şüphesiz, bu da bir “Amerika-NATO darbesi” olacaktır.

Peki, bu darbe ne zaman gündeme gelir?

Çok basit:

Kemalistler, (Ä°lhan Selçuk’un ifadesiyle)“Güzel Amerika”yı keÅŸfettiÄŸinde, “Güzel Amerika” da bunların “kullanıma hazır hale geldiÄŸine” inandığında...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.