Sosyal Medya

Güncel

Hizbul Mucahidin liderinden açıklama

Hizbul Mücahidin örgütünün lideri Syed Salahuddin: 'Tek hedefimiz Cammu Keşmir’in işgal güçlerine karşı bağımsızlığını kazanması. Ne fazlası, ne eksiği'



KeÅŸmir'de Hizbul Mücahidin örgütünün lideri Syed Salahuddin, ABD'nin kendisini terör listesine almasını kınadı ve bunun Hindistan'ı memnun etmek için atılmış “sembolik bir adım” olduÄŸunu söyledi.

Hizbul Mücahidin örgütünün 70 yaşındaki lideri Salahuddin, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Salahuddin, ABD tarafından terör listesine alınsa da kendisini halen “özgürlük savaşçısı” olarak gördüğünü belirterek Cammu KeÅŸmir'deki mücadelesini sürdüreceÄŸini ifade etti.

Söz konusu kararın ABD BaÅŸkanı Donald Trump yönetiminin tek taraflı bir adımı olduÄŸuna dikkati çeken Salahuddin, “BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) tarafından desteklenmeyen bir kararın, KeÅŸmirlilerin özgürlük mücadelesine bir etkisi olmayacaktır.” dedi.

"KARAR, RÜŞVET NİTELİĞİNDE"

Salahuddin, kararın ironik ve haksız olduÄŸuna iÅŸaret ederek “Karar, Hindistan BaÅŸbakanı Narendra Modi'ye verilmiÅŸ bir rüşvet niteliÄŸindedir. Asıl terörist kendisi olan Modi'ye, 2002'de Ahmadabad'da Müslümanlara yaptığı soykırımın ardından ABDvizesi bile verilmemeliydi.” diye konuÅŸtu.

Kendisinin terör listesine alınmasının Hint yönetimini memnun etmek için “sembolik bir adım olduÄŸunu” söyleyen Salahuddin, “Ä°ddia ediyorum ki ABD, 42 yıllık direniÅŸ geçmiÅŸimde ‘terör eylemi' olarak nitelendirilebilecek bir hareket bile gösteremez.” ifadesini kullandı.

Salahuddin, Trump'ın kendisini terörist ilan ederek ABDdeÄŸerleri, anayasası ve tarihiyle dalga geçtiÄŸini belirterek ÅŸunları söyledi:

“Trump'a hatırlatmak isterim ki ülkesinin ilk baÅŸkanı George Washington, Britanya'ya karşı silahlı direniÅŸ sergilemiÅŸti. Hint direnişçiler Subhas Çandra ve Bhagat Singh de Britanya'dan bağımsızlık kazanmak için aynı yolu benimsemiÅŸlerdi. EÄŸer bunlar terörist deÄŸilse Salahuddin ve diÄŸer KeÅŸmirli özgürlük savaşçıları nasıl terörist olarak nitelendirilebilir?”

"ABD CİDDİ VE SAMİMİ DEĞİL" ALGISI

ABD'nin kendisini terörist ilan etse de “KeÅŸmir politikasında bir deÄŸiÅŸiklik olmadığını” ilan etmesini eleÅŸtiren Salahuddin, “Bu iki yüzlü bir yaklaşım. KeÅŸmirliler arasında genel olarak ‘ABD'nin buradaki direniÅŸ konusunda hiçbir zaman ciddi ve samimi olmadığı‘ algısı hakim.” diye konuÅŸtu.

Salahuddin, Pakistan'ın ABD'nin kendisini terör listesine almasına tepki göstermesinin ve kararı “haksız” olarak nitelendirmesinin “hızlı ve yerinde” bir tepki olduÄŸunu vurguladı.

ABD'nin kararının Hindistan'ın diplomatik zaferi olduÄŸunu kabul etmeyen Salahuddin, “Kesinlikle zafer söz konusu deÄŸildir çünkü mücadelemize etkisi olmayacaktır. Tam tersi daha da güçlü devam edecektir inÅŸallah.” ifadelerini kullandı.

Salahuddin, bölgedeki dengeler yeniden ÅŸekillenirken kendisinin “günah keçisi” ilan edildiÄŸini vurgulayarak “Hindistan ve ABD'nin birbirine, Pakistan'ın ise  Çin'e ve Rusya'ya yakınlaÅŸtığı” yorumunu yaptı.

ABD'nin politikaları tamamen kendi menfaatlerine göre deÄŸiÅŸiyor.” diyen Salahuddin, “Mevcut çıkarları Çin'e karşı Hindistan'ı desteklemek üzerine. O yüzden, böylesi mantıksız kararlar alarak Hindistan'ı memnun etmeye çalışıyorlar.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

Gerçek ismi Syed Yusuf Åžah olan Salahuddin, “Ben ve diÄŸer tüm KeÅŸmirli direnişçiler, yasal özgürlük savaşçılarıyız. Bu haksız ve mantıksız karara raÄŸmen özgürlük mücadelemize devam edeceÄŸiz.” dedi.

Salahuddin ayrıca uluslararası toplum ve BM'nin Keşmir konusundaki sözlerini yerine getirme konusunda başarısız olduğunu söyledi.

“Küresel bir programımız yok.” diyen Salahuddin, "Tek hedefimiz Cammu KeÅŸmir'in iÅŸgal güçlerine karşı bağımsızlığını kazanması. Ne fazlası ne eksiÄŸi.” ifadelerini kullandı.

Salahuddin, Hizbul Mücahidin grubunun Hindistan'ı KeÅŸmir dışından bile vurabilecek kapasiteye ulaÅŸtığını belirterek “Ancak bunu hiçbir zaman yapmadık. Bizim Cammu KeÅŸmir dışında Hindistan'a saldırmamızı engelleyen bazı prensiplerimiz var.” diye konuÅŸtu.

Salahuddin ayrıca Cammu Keşmir'in Hint alt kıtasında toplumsal uyumun olduğu ve Hindu-Müslüman kardeşliğinin görüldüğü tek toprak parçası olduğunun altını çizdi.

"KEÅžMÄ°RLÄ°LER TÃœRKÄ°YE'YE MÄ°NNETTAR"

Türk halkına da KeÅŸmir'in bağımsızlık mücadelesine gösterdikleri destekten dolayı teÅŸekkür eden Hizbul Mücahidin lideri, “CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan her zaman KeÅŸmir ve Filistin halkının haklı mücadelesini desteklemiÅŸtir.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Salahuddin, Türkiye'nin KeÅŸmir sorununun çözümü için oynadığı rolden memnun olduÄŸunu kaydederek “KeÅŸmirliler, Türk halkına ve hükümetine ÅŸartsız desteklerinden dolayı minnettardır.” dedi.

Cammu Keşmir'deki direnişçi gruplar, 1989'dan bu yana bağımsız olmak ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

Güvenlik güçleri ile Hizbul Mücahidin arasında 8 Temmuz 2016'da da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Burhan Wani'nin öldürülmesinden sonra on binlerce kişi sokaklara dökülmüştü. Protestolar sırasında 63 kişi hayatını kaybetmişti.

İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana Hindistan ve Pakistan arasında tartışma konusu olan Keşmir'de yaşanan şiddet olaylarında 70 bin kişi öldü.

Ahsen Dara tarafından 1989 yılında Keşmir'de kurulan Hizbul Mücahidin örgütünün merkezi Pakistan kontrolündeki Azad Keşmir'in başkenti Muzafferabad'da bulunuyor.

Trump yönetimi, Hindistan BaÅŸbakanı Modi'nin haziran sonundaki ABD ziyareti öncesinde, Hizbul Mücahidin lideri Salahuddin'i terör listesine aldığını duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.