Sosyal Medya

Güncel

'Hira bebek' duruşmasında kavga çıktı

Mersin'de, geçen 22 Mart'ta 12'nci kattaki evlerinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden 3.5 yaşındaki Hira Dağ'ı attığı iddiasıyla tutuklanan 27 yaşındaki Türkan İlhan'ın yargılanması olaylı başladı. Hira'nın annesi Devan Dağ duruşmada kuzeni olan sanık Türkan İlhan'a 'katil' diye bağırırken, duruşma çıkışı kavgaya tutuşan tarafları polis biber gazıyla müdahale ederek ayırabildi.



Olay, geçen 22 Mart günü saat 22.00 sıralarında merkez Mezitli Ä°lçesi'nde meydana geldi. Ä°ddiaya göre, annesi 27 yaşındaki Devran DaÄŸ tarafından televizyon izlemesi için salona bırakılan minik Hira'yı, evde bulunan annesinin kuzeni Türkan Ä°lhan kucağına aldı. Hira, Ä°lhan'ın kucağındayken salondaki 12'inci kattaki dairenin Fransız balkonundan düştü. Ä°lhan, olayın ÅŸoku ile kimseye bir ÅŸey söylemeden salondan diÄŸer odaya geçerken, bahçede bulunanlar evdekilere minik kızın düştüğünü haber verdi. ÇaÄŸrılan saÄŸlık ekibi, Hira'yı Mersin Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırdı. Hira, götürüldüğü yoÄŸun bakım servisinde yaÅŸamını yitirirken, polis olay nedeni ile soruÅŸturma baÅŸlattı.

Türkan Ä°lhan ilk ifadesinde Hira'nın balkon korkuluklarının yanına koyduÄŸu yastığın üzerine çıkıp buradan düşmüş olabileceÄŸi ileri sürdü. Ancak aynı gece evde olan ve adı açıklanmayan bir yakını, minik Hira'yı, Türkan Ä°lhan'ın kucağından düşürüp ölümüne neden olduÄŸunu söyledi.  Bir süre önce eÅŸinden boÅŸanan Türkan Ä°lhan, bu geliÅŸme üzerine gözaltına alındı ve sorgusunda Hira'nın ellerinden kayıp düştüğünü itiraf etti. Tutuklanan 2 çocuk annesi Türkan Ä°lhan hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'KATÄ°L' DÄ°YE BAÄžIRDI

Mersin 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen  davanın ilk duruÅŸmasına Türkan Ä°lhan tutuklu olduÄŸu cezaevinden SEGBÄ°S aracılığı ile katılırken, Hira bebeÄŸin annesi Devran ve babası Emrah DaÄŸ, tarafların yakınları ve avukatlar duruÅŸmada hazır oldu. Anne Devran DaÄŸ sanığı görür görmez sinir krizi geçirirken, acılı anneyi eÅŸi duruÅŸma boyunca teselli etti. Devran DaÄŸ zaman zaman 'katil' diye bağırdı.

Savunma yapan Türkan Ä°lhan, suçlamaları kabul etmeyerek, "Onu çocuÄŸum gibi seviyordum. Karnını doyurdum, banyo yaptırdım, sevdim.  Ä°fademi polis baskısı altında verdim. Depresyondaydım, polisler sürekli baskı yapınca 'Artık bitsin diye evet ben yaptım' dedim. Polisteki ifademi kabul etmiyorum. Benim de 2 çocuÄŸum var. Ben bu kadar cani olamam. Karıncayı bile incitemem. 5 aydır çocuklarımı göremiyorum. Ben kendi halinde bir insanım. Ben Hira'nın dayısı C.G.'den şüpheleniyorum. NiÅŸanlısından ayrılınca depresyona girmiÅŸti, O yapmış olabilir" dedi.

Sanıktan ÅŸikayetçi olan baba Emrah DaÄŸ ise, "Olaydan yarım saat önce dışarıya çıktım. En son gördüğümde Türkan ile kızım yalnızdı. C.'yi  suçluyor ama o uyuyordu. Olaydan hemen sonra eve geldim. Türkan eÅŸimin elinden bebeÄŸimizi alıp kucağına aldı. Hira'ya bakmak için aÅŸağıya gelmedi. Åžikayetçiyim" diye konuÅŸtu.

Anne Devran DaÄŸ ise, "Erkek kardeÅŸimi suçluyor ama uyuyordu odasında. 4 yıldır yapmamış o gün mü yapacak? Türkan kızımı canice öldürdü. Türkan yaptı ve ÅŸikayetçiyim" dedi.

Türkan İlhan'ın suçladığı, Hira bebeğin dayısı C.G. de olay anında uyuduğunu kaydederek suçlamayı reddetti. Mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na sevk edilmesi ve eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı ertelendi.

Duruşmanın hemen ardından salondan koridora çıkan taraflar, sözlü tartışmanın ardından birbirlerine girdi. Polis kavgaya müdahalede edip tarafları biber gazı sıkarak dağıttı.

MERSÄ°N/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.