Sosyal Medya

Güncel

"Meseleler fuzuli yürüyüşle aşılmaz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı mesajında, "Türk milletinin karşı karşıya olduğu vahim meseleler fuzuli yürüyüşlerle aşılamayacak; hezeyan adımlarla engebeli yollarda adalet ve ahlak bulunamayacaktır. Milli birlik ve kardeşlik ruhu diri olduktan, dayanışma ve yardımlaşma şuuru ayakta durduktan sonra hiçbir hain emel, hiçbir yabancı ajan, hiçbir işbirlikçi Türkiye’ye zarar veremeyecektir" dedi.



MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İç ve dış politikadaki trajik vakaların, Ramazan ayının anlam ve ruhuna gölge düşürdüğünü belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Rahmet, maÄŸfiret, manevi kurtuluÅŸ ve bereket ayı olan Mübarek Ramazan günlerini geride bırakarak bayrama ulaÅŸmış bulunuyoruz. Allah’tan niyazım tuttuÄŸumuz oruçları, kalpten, ta en derinden kopup gelen dua ve ibadetlerimizi kabul etmesidir. Ramazan; diriliÅŸ mevsimi, tövbe mektebi, huzur ve dayanışma medeniyetidir. Ne var ki yaÅŸadığımız ağır buhranlar, iç ve dış politikada vasat ve varlık bulan trajik vakalar Ramazan ayının anlam ve ruhuna gölge düşürmüştür. Hain ve bölücü terör girdiÄŸi kanlı vardiyada provokasyonlarını alçakça sürdürmüş, sivil ve güvenlik görevlisi evlatlarımızı acımasızca ÅŸehit etmiÅŸtir. Türkiye düşmanları Ramazan’da da boÅŸ ve atıl durmamıştır. FETÖ-PKK-PYD-YPG-IŞİD gibi canavar yapılar; küresel mahfillerden, karanlık efendilerinden aldıkları emirler doÄŸrultusunda masumlara, ülke ve devletlerin egemenlik haklarına kast etmek için arka arkaya kademeye ve nöbete girmiÅŸlerdir. Terör yalnızca Türkiye’nin sorunu deÄŸildir. Nitekim dünyanın deÄŸiÅŸik bölge ve coÄŸrafyalarında görülen saldırı ve suikastlar bunun bariz ispatıdır. Ä°nsanlık terörle boÄŸuÅŸmaktadır. Buna karşılık küresel akıl dağınık, küresel vicdan suskun ve tedirgindir. Türk milletinin terörle mücadelesine ÅŸaşı bakan, şüpheyle yaklaÅŸan, bununla yetinmeyip terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan çifte standartçı ülkelerin terörizmden ÅŸikayetçi olmaları inandırıcı ve ikna edici bir tavır olmayacaktır"

"TEHDİDİN DOZAJI ÇOK FAZLA, TEHLİKENİN ÖLÇEĞİ ÇOK YÜKSEK"

MHP Lideri Bahçeli, bayram mesajını şöyle sürdürdü:

"Türkiye yoÄŸun bir beka mücadelesi vermektedir. Ãœzerinde yaÅŸadığımız vatan coÄŸrafyasından, mensubu olduÄŸumuz aziz millet varlığından, sahibi olduÄŸumuz kutlu devlet yapısından taviz isteyen, çözülme bekleyen, çürüme dileyen çok sayıda iç ve dış mihrak hazır kıta pusudadır. Bu itibarla tehdidin dozajı çok fazla, tehlikenin ölçeÄŸi çok yüksektir. Türk milletinin karşı karşıya olduÄŸu vahim meseleler fuzuli yürüyüşlerle aşılamayacak; hezeyan adımlarla engebeli yollarda adalet ve ahlak bulunamayacaktır. Milli birlik ve kardeÅŸlik ruhu diri olduktan, dayanışma ve yardımlaÅŸma ÅŸuuru ayakta durduktan sonra hiçbir hain emel, hiçbir yabancı ajan, hiçbir iÅŸbirlikçi Türkiye’ye zarar veremeyecektir. Bayram günlerinde olduÄŸu gibi herkes gönülden tokalaÅŸmalı, yürekten kucaklaÅŸmalıdır. Dargınlıklar bitirilmeli, küsler barışmalıdır. Çünkü haricimizde bu kadar saldırı ve sorun varken enerjimizi içe dönük basit anlaÅŸmazlıklarla heba edemeyiz, potansiyel gücümüzü nafile yere harcayamayız.

Türkiye Cumhuriyeti milli güvenliÄŸiyle birlikte, mücavir alanlardaki komÅŸu ülkeleri ve soydaÅŸlarımızı da her zaman gözetmeli, üzerine düşen tarihsel sorumluluÄŸu yerine getirmelidir. Özellikle Türkmen kardeÅŸlerimizin bizleri üzen ve kahreden maÄŸduriyetleri her yönüyle ortadadır. Irak’taki Türkmen kardeÅŸlerimizin daha fazla hak kaybı, daha fazla eziyet ve baskı görmemesi için mutlaka ki öncü ve ana taşıyıcı bir kuruma ihtiyaç vardır. Bu öncü kurum da hiç şüphesiz Irak Türkmen Cephesi, önderi ise Sayın ErÅŸat Salihi’dir. Türkmenli emniyete alınmadan Ankara rahat ve istikrarlı olamayacaktır. Türkmenler huzura kavuÅŸmadan Türk milletinin gergin ve kaygılı bekleyiÅŸi son bulmayacaktır. DileÄŸim bayram ruhunun, kardeÅŸlik ve birlik hukukunun Türk-Ä°slam coÄŸrafyalarına nüfuz etmesidir. Öncelikle bütün vatandaÅŸlarımın, Türk-Ä°slam ?leminin Ramazan Bayramını kutluyorum. Åžehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Åžu anda milletimizin varlığı, güvenliÄŸi ve istikbali için mücadele veren, nöbet tutan evlatlarımıza saÄŸlık, baÅŸarı ve esenlikler temenni ediyor bayramlarını tebrik ediyorum"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.