Sosyal Medya

Güncel

Siyasiler Akif Emre'yi bu sözlerle andı

Akif Emre geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Akif Emre'nin vefatı üzerine birçok siyasi açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Akif Emre'yi "Elif gibi dimdik yaşadı" ifadeleriyle anlatırken, AB Bakanı Çelik ise, "Güzel bir kalem gibi yaşadı" dedi.



Akif Emre, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 60 yaşındaki Emre, bir dönem Yeni Şafak'ın Genel Yayın Yönetmenliğini yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden yazarımız Akif Emre'nin ailesine taziyelerini iletti.

 

"Güzel bir kalem gibiydi"

Akif Emre'nin vefatının ardından sosyal medyada birçok isim taziyelerini iletti. Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik de Emre'nin vefatı üzerine bir mesaj yayınladı. Çelik mesajında, "Akif Emre bir fikir işçisi gibi ele aldığı konularda derinlik ve ince bir duyarlılık oluşturmaya çalıştı. Güzel bir kalem gibi yaşadı" ifadelerini kullandı.

 

Aziz dostumuz, değerli fikir adamı Akif Emre'yi kaybettik. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve herkese başsağlığı dilerim

 

 

Akif Emre bir fikir işçisi gibi ele aldığı konularda derinlik ve ince bir duyarlılık oluşturmaya çalıştı. Güzel bir kalem gibi yaşadı.

 

"Elif gibi dimdik yaşadı"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Akif Emre'nin vefatının ardından açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Hayatı boyunca emrolunduğu gibi dosdoğru yaşadı. Davasının, fikrinin çilesini yılmadan çekti. Elif gibi dimdik durdu. Yeni Şafak yazarı Akif Emre kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah cennette buluştursun." ifadelerini kullandı.

 

Hayatı boyunca emrolunduğu gibi dosdoğru yaşadı. Davasının, fikrinin çilesini yılmadan çekti. Elif gibi dimdik durdu.

Yeni Şafak yazarı Akif Emre kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah cennette buluştursun.

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sevgili Akif Emre ağabey Hakk'a yürüdü. Allah gani gani rahmet eylesin. Başımız sağolsun" diye konuştu.

 

Sevgili Akif Emre ağabey Hakk'a yürüdü. Allah gani gani rahmet eylesin. Başımız sağolsun.

 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da sosyal medyadan açıklama yaptı. Işık, "Yeni Şafak ailesinin değerli yazarı Akif Emre'ye Allah'ta rahmet, sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

 

Yeni Şafak ailesinin değerli yazarı Akif Emre'ye Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. 
Mekanı cennet olsun.

 

 

 

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, resmi Twitter hesabı üzerinden Emre için taziye mesajı yayımladı. Bakan Tüfenkci, "Yeni Şafak yazarı Akif Emre'ye Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, Yeni Şafak gazetesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

Yeni Şafak yazarı Akif Emre'ye Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, @yenisafak gazetesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Değerli yazar ve fikir adamı Akif Emre'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Yeni Şafak ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun ifadelerini kullandı.

 

Değerli yazar ve fikir adamı Akif Emre'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına ve @yenisafak ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.

 

  • Kısaca Akif Emre...
  • Akif Emre, yayıncılık, gazetecilik, televizyonculuk ve seyahat yaptı. Yeni Devir’de gazeteciliğe başladı, Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer aldı ve bir dönem genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Hâlen Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığını sürdürüyordu.
  • Emre, İnsan, Küre ve Klasik yayınlarının yayın yönetmenliğini yaptı. Belgesel çalışmalarına yoğunlaşarak, Elveda Endülüs: Moriskolar (5 bölüm), Osmanlı şehirleri (Saraybosna], Mostar, Üsküp, Selanik 1,2, Kudüs1,2 ve Mimar Sinan (6 Bölüm) başta olmak üzere birçok belgesel hazırladı.

  • Akif Emre'nin kitapları:
  • Göstergeler, İz Yayınları
  • İzler, (Arnavutça da yayınlandı) Birinci baskı: Yöneliş Yayınları; İkinci baskı: Büyüyen Ay Yayınları
  • Küreselliğin Fay Hattı, Yöneliş Yayınları
  • Çizgisiz Defter; Büyüyen Ay Yayınları

KAYNAK: Yeni Şafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.