Sosyal Medya

Güncel

PKK'lıların dayak yemesine ABD'den üst düzey tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında Türk Büyükelçiliği konutu önünde yaşanan kavgayla ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'dan açıklama geldi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında korumaların büyükelçilik önünde Türk vatandaşlarına saldıran PKK'lılara müdahalesine ABD'den en üst düzeyde tepki geldi. "Dehşete düştük" diyen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "yaşananlar en basit deyimiyle kabul edilemez" ifadesini kullandı.

BÜYÜKELÇİYİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞIRDIĞINI HATIRLATTI

Tillerson, Fox News’e yaptığı açıklamada Türk Büyükelçi Serdar Kılıç’ın ABD Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldığını hatırlattı ve “Türk şiddeti basit şekilde kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Tillerson sözlerini “Hala süren bir soruşturma var. Bu incelemeden çıkacak sonucu bekleyeceğiz. Türk Büyükelçiliği’nde yaşananlarla ilgili dehşete düştüğümüzü ilettik” diye sürdürdü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM