Sosyal Medya

Kürsü

İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden..-Abdurrahman Dilipak

İşi ehline vermek gerek. Önce ehliyet ve liyakat. Ve sonra bilgi, cesaret ve dürüstlük. Allah cahil ve zalim bir topluluğa yardım etmez. Korkak adamlarla bir yere gidemezsiniz. Onları teslim alırlar. Ahlaksız, zalim, müfsit insanlardan uzak durmak gerek.. Evet, hep sormamız gerek: İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allahım! Selam ve dua ile..



Biliyorsunuz, “biz ıslah edicileriz” diyenlerin bazıları, aslında bozguncuların ta kendileridir..
 

ABD de böyle bir ülke. Islah ediyoruz diye PKK-PYD, FETÖ ile işbirliği yapan bir ülke..

ErdoÄŸan gitti, söylenecek ne varsa söyledi. Ankara son noktayı koydu. Ä°liÅŸkiler açısından noktalı virgülle ÅŸimdilik kapı “December” kaldı.(!?) Ama “bir saldırı olursa, kim olduÄŸuna bakmayız” uyarısı da yapıldı!.. “November pacha”lı (!?) Trump’a söyleyeceÄŸini söyledi ve izzet-i ikbal ile ayrıldı bab-ı White Hause’tan, arkasında “Basının bana son zamanlarda nasıl davrandığına bakın, çok eminim ki Amerikan tarihinde hiçbir politikacıya daha kötü ve adaletsiz davranılmadı” diye  kederlenen bir baÅŸkan bırakarak!.

 

Trump bilmeli ki, “sizin eklemlenmiÅŸ gazetecileriniz”, “iyi çocuklar” baÅŸka ülkelerde, o ülkelerin yöneticilerine daha vahÅŸi ve aÅŸağılık bir ÅŸekilde sataşıyorlar ve sonra da onları idam ediyorlardı. Sahi Lumumba’ya ne oldu. Ya da Çad’da, AbeÅŸe kentinden Kıp kıp katliamında neler yaÅŸanmıştı!? Ä°sterseniz Ruanda defterini hiç açmayalım. Kızılderililer ve kara derililerin başına gelenler eskide kaldı derseniz, bu daha çok yeni..

Sahi sizin Rubin’giller ne yapıyorlar.. Arkasında durduÄŸunuz FETÖ’giller, PYD’giller!

FETÖ konusunda çalışmaya devam ediyorlar. Mesela F. Gülen konusunda hemen bir sonuç yok ama, Ä°zmir’deki FETÖ’cü rahibi istiyorlar.. PYD konusunda da bugünden yarına bir geliÅŸme yok.

Yani Amerika cephesinde yeni bir durum. Amerika dediÄŸiniz “büyük Yunanistan” gibi bir ülke iÅŸte. Kim ne diyor belli deÄŸil. CumhurbaÅŸkanı Rothchildgillerle mi görüşseydi acaba. Yoksa bu konuları Pentagon’la, CIA ile filan mı konuÅŸmak gerek..

Neyse, hiçbir şey sürpriz değil. İyi karşılandık, güzel uğurlandık, söylenecek ne varsa söylendi. Bundan sonra olacaklar için kimsenin bir mazereti kalmadı.

ABD ÅŸurada dursun biz iÅŸimize bakalım. Hafta sonu Ankara’da AK Partide kongre var.. Genel BaÅŸkanın kim olacağı belli. Onda bir sorun yok. Ama baÅŸkanın çalışma arkadaÅŸları konusunda toplumda ciddi bir endiÅŸe var, onu söylemeliyim.. Çünkü bu kongrede seçilecek olan yöneticiler önümüzdeki seçimlerde belediye ve milletvekili adaylarını belirleyici konumda olacaklardır.

Ve tabi daha önce il ve ilçe teşkilatları belirlenecek..

Öncelik kimin olacağında deÄŸil, kimin olmayacağında olmalı. “Def-i mazarrat, celbi menafiden evladır” FETÖ olmaması yetmez. Yeni FETÖ’lerin oluÅŸması-oluÅŸturulması zor deÄŸil.. Paraya, kadına, makama tamahı olan, cahil, korkak ve ahlaksız adamları kapıya yaklaÅŸtırmayın lütfen.. Bazı bakan ve milletvekilleri belediye baÅŸkanı, teÅŸkilat ve iÅŸadamları ile 3’lü, 5’li, 7’li çeteler oluÅŸturup kumpas kuruyorlar, bürokrasi ve STK’ları teslim almaya çalışıyorlar..

Birileri AK Partinin akıbetini ANAP’a benzetmek için çalışıyorlar.. Buna fırsat verilmemeli.. Bunlar lider kadroyu ve teÅŸkilatları kuÅŸatmak için her yolu deneyecekler. Tarikat, vakıf, hemÅŸehrilik, dava, akrabalık, hanım, eniÅŸte, damat, kayınbirader, her yolu deneyecekler.. Deniyorlar da.. Onların da arkalarında FETÖ ve benzeri yapılar, uluslararası finans kuruluÅŸları ve istihbarat örgütleri var..

Stratejik kurumlara dikkat, özellikle de istihbarata. Ve finans kurumlarına da dikkat etmek gerek. Paranın izini sürün her yere ulaşırsınız.. Devletin ne kadar finans kurumu varsa, bankalar, SPK, BDDK, borsa, TMSF, sigorta şirketleri, bazı holdingler, kredi kurumlarını izleyin, bunların doğrudan ve dolaylı olarak kimlerle temas içinde olduklarına bakın..

Mutlaka bakan, milletvekili, teşkilat bağlarını bulacaksınızdır.. Bu adamlar icabında çok da acımasız olabiliyorlar..

Birilerinin sadece geçmiÅŸine bakarak karar vermemek gerek. Mutlaka geçmiÅŸine bakmak ama, o tek garanti deÄŸil. Para, kadın ve iktidarın dönüştürücü gücü, daha önce bu imkanlara sahip olmayanların tahminlerin ötesinde radikal bir ÅŸekilde dönüştürebilir.. “Harun gibi gelenler, Karun’a dönüşebilirler”. 

Paranın izini sürün bu adamları bulursunuz. Bakın bunların kullandıkları paraların bir kısmı yurt dışına kaçırdıkları paralar. Yurt dışından kredi bulmuş gibi yapıyorlar. Bir kısmı FETÖ ve benzeri örgütlerin değişik kişilerin üzerindeki bankalardaki paralar. Ya da uluslararası fonlardan para getiriyormuş gibi yapıyorlar..

Bu sistemdeki adamları kim oraya getirmiş, onları kim koruyor, bunları bulmak zor değil. Bunlar arasındaki networku kim sağlıyor. Kurye kim?

Bu hainler, mesela FETÖ ile mücadele eder gibi gözükürken, aslında bu hareketin en dış halkasındaki bir kaç isim ve daha önce FETÖ’cü iken vazgeçmeleri ihbar ederek kendilerini aklamaya çalışıyorlar. “Milli Görüş’çü, Ä°mam Hatipli, AK Genç, filan hoca efendinin yakını” diye yakın çevrelerine bir takım adamları da alıp, bunlarla kendilerini gizliyorlar..

AÅŸağılık adamlar bunlar.. Kendilerinden çok emin gözüküyorlar. “Reis’çi” geçiniyorlar bugün için. Kaz gelecek yerden tavuk esirgemiyorlar.. Reis’in yakın çevresi ile de yakın, sıcak, cömert iliÅŸkiler kuruyorlar..

Sahi, birinin ÅŸunu bir açıklaması gerekiyor: El koyduÄŸunuz bir bankanın tepe yöneticileri dışarıda, ama o bankada hesap açtıran birileri içeride.. O dışarıdaki adamları kim dışarıda tutuyor. Bu iÅŸe kim aracılık ediyor. O zaman niye ABD’ye, AB ülkelerine kızıyorsunuz ki, o adamları yargılanması için Türkiye’ye teslim etmiyor diye! Onları bulun ve cezalandırın lütfen.

FETÖ’cü olmadığı halde ya da gerçekten bu iÅŸten dönenleri FETÖ’cü diye ihbar eden hainler bir an önce tesbit edilip, en ağır bir ÅŸekilde cezalandırılmalı. Ä°nsan kaynakları ve teftiÅŸ kurullarına bir bakın.. KuyruÄŸunu bırakıp kaçmaya çalışan kertenkele misali üç tane en alt seviyede zavallı insanı atıp “Bizim içimizde FETÖ’cü yok” diyenlere de daha dikkatli bakın..

Bakın, içimizdeki gafiller, dışarıdaki hainlerden daha tehlikeli olabilir. İçimizdeki hainler, dışımızdaki düşmanlarımızdan daha tehlikeli olacaklardır..

Hafta sonu kongre var. Aman dikkat! Tekrar söylüyorum: “Def’i mazarrat celbi menafiden evladır..” Yıpranan isimleri gönderin. Bazı ÅŸeylerin şüyuu vukuu kadar tehlikelidir.. Åžaibeli isimlerden uzak duralım..

İşi ehline vermek gerek. Önce ehliyet ve liyakat. Ve sonra bilgi, cesaret ve dürüstlük. Allah cahil ve zalim bir topluluğa yardım etmez. Korkak adamlarla bir yere gidemezsiniz. Onları teslim alırlar. Ahlaksız, zalim, müfsit insanlardan uzak durmak gerek..

Evet, hep sormamız gerek: İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allahım! Selam ve dua ile..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.