Sosyal Medya

Güncel

İsrail'den Türkiye'ye karşı 'savaş' çağrısı

Filistinli müslümanlara yıllardır zulmeden İsrail, şimdi de 'Türkiye’ye karşı siyasi ve diplomatik savaş' çağrısı yaptı.



Mepanews'in haberine göre, Ä°srail'de aşırı saÄŸ ucu temsil eden Ulusal Birlik Partisi'nin kurucularından Aryeh Eldad, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, Ä°srail ile ilgili açıklamalarının ardından 'Türkiye ile normalleÅŸme'nin kabul edilemeyeceÄŸi açıklamasında bulundu.

"PKK'YA DESTEK VERÄ°LMELÄ°"

Ä°srail'e, önemli stratejik çıkarları elde etmek amacıyla Türkiye'ye karşı siyasi ve diplomatik savaÅŸ yürütme önerisinde bulunan Eldad, PKK gruplarına destek verilmesinin gerekli olduÄŸuna vurgu yaparak ÅŸu ifadeleri kullandı: “Ä°srail'in, Kuzey Irak ve Türkiye'deki ayrılıkçı Kürtlere destek vermesi gerekmektedir. Bağımsız bir devlet kurma noktasında taleplerine cevap verilmeli ve uluslararası ölçekte destek görmeleri için çaba gösterilmelidir.”

Eldad'ın diÄŸer bir önerisi ise “Ermeni Soykırımı” konusunda Türkiye'ye baskı kurulması oldu.

ERDOÄžAN NE DEMÄ°ÅžTÄ°?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin meselesine adil bir çözüm bulunmadan bölgedeki istikrar sağlanamaz. Batı Şeria'nın dört bir yanını saran Filistinli kardeşlerimizin hayatını zindana çeviren anlayış devam edebilir mi? Sahilde top oynarken İsrail bombalarıyla parçalanan çocuk bedenlerinin hesaplarının sorulacağını çok iyi biliyoruz. Kudüs'te ezan yasağının gündeme gelmesi utanç verici. Kudüs semalarında ezanın susturulmasına izin vermeyeceğiz. Meselenin takipçisi olacağız. İnancınıza güveniyorsanız bizim ezan seslerimizden niye korkuyorsunuz? Dönem safları sıklaştırma zamanıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.