Sosyal Medya

Güncel

TRT'nin yeni müdürü belli oldu

Şenol Göka'nın istifasıyla boşalan TRT Genel Müdürlüğü görevine İbrahim Eren getiriliyor



Başbakan Binali Yıldırım ile TRT'den sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bu önemli makama, TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten İbrahim Eren'in getirilmesi konusunda mutabakata vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da, Eren'le görüştüğü ve TRT Genel Müdürlüğü görevine getirilmesine olumlu baktığı öğrenildi.

Yasal prosedür gereği RTÜK'ün TRT Genel Müdürlüğü için 3 aday adayı belirlemesi ve adaylar arasından seçilecek ismi Bakanlar Kurulu'na bildirmesi gerekiyor.

Söz konusu ismin Bakanlar Kurulu'ndan da onay alması halinde, TRT'nin yeni genel müdürü onay için Beştepe'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasına gidecek.

Erdoğan'ın imzası ile birlikte TRT'de İbrahim Eren dönemi de başlamış olacak.

Şenol Göka'nın yerine atama yapılıncaya kadar, TRT Kanunu gereği en kıdemli genel müdür yardımcısı olan Erkan Durdu vekalet ediyor. / SuperHaber

Ä°BRAHÄ°M EREN KÄ°MDÄ°R?

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan İbrahim Eren, teknoloji ve medya alanında farklı şirket ve kurumlarda üst düzey görevlerde bulunmuş, genç kuşağın en parlak televizyon yöneticilerinin başında geliyor.

Londra’daki University of Westminster’dan medya yöneticiliÄŸi alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Ä°brahim Eren, Türkiye’nin önde gelen kanallarından ATV ‘ de 3 yıl boyunca genel müdür yardımcılığı yaptı. 2013 yılından beri Türkiye de Radyo -Televizyon (TRT) kurumunda genel müdür yardımcılığı görevini yürütmektedir.

TRT'de, TRT 1 ve TRT World’ ün de içinde olduÄŸu 11 kanaldan sorumlu olan Ä°brahim Eren, Türk Telekom AÅž.'de yönetim kurulu üyeliÄŸinin yanısıra TÄ°AK yönetim kurulu baÅŸkanlığı ve International Emmy direktörlüğü görevlerini yürütmektedir. Ä°brahim Eren evli ve 3 çocuk babasıdır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.