Sosyal Medya

Güncel

Mardinli rahipten FETÖ ve PKK isyanı

Mardin Deyrulzafaran Manastırı Rahibi Gabriel Akkurt, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve terör örgütü PKK’nın dini inanç ve değerlere büyük zarar verdiğini belirtti.



Mardin Deyrulzafaran Manastırı Rahibi Gabriel Akkurt, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve terör örgütü PKK’nın dini inanç ve deÄŸerlere büyük zarar verdiÄŸini belirterek, “Ä°ncil, ne olursa olsun devlete baÄŸlı olunması gerektiÄŸini emreder. Ä°manlı insanlar buna itaat etmelidir” dedi.
 
Tarihi kent Mardin’in 4 kilometre doÄŸusunda, Hazreti Ä°sa’dan sonra 5’inci yüzyılda inÅŸa edilen ve kentin önemli turizm deÄŸerlerinden olan Deyrulzafaran Manastırı’nın Rahibi Gabriel Akkurt, terör örgütlerine tepki gösterdi.
 
Mardin’in tarihi ve içinde bulunduÄŸu dinler mozaiÄŸi ile Türkiye’nin en deÄŸerli kentlerinden olduÄŸunu kaydeden Akkurt, “Son yıllarda terör olaylarının bölgeye mal edilmesinden dolayı son 3 yıldır turizm bitme noktasına gelmiÅŸtir. Oysa ilçelerde yaÅŸanan olayların Mardin’e mal edilmesi çok üzücüdür. Her ibadetimizde Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü için dua ediyoruz. Türkiye’nin hiçbir bölgesinde terör olayı yaÅŸanmamasını istiyoruz” dedi.
 
FETÖ VE PKK'YA İSYAN
 
FETÖ ve PKK’nın turizmin yanı sıra, dini inanç ve deÄŸerlere de zarar verdiÄŸine dikkat çeken Akkurt, “Ä°ncil’de bir emir var, ‘Ne olursa olsun devlete baÄŸlı olunması ve devletin büyüklerine itaat edilmesi gerektiÄŸini’ vurgulamaktadır. Ä°manlı bir insan, Hristiyan buna itaat etmelidir. Çünkü emir bu. Biz nerede bulunursak bulunalım devletleri severiz. Devletimizi ve ülkemizi seviyoruz. FETÖ ve terör olayları ülkemizi, bizi, devletimizi olumsuz etkiledi. KeÅŸke bu olaylar yaÅŸanmasaydı. Hepimiz kaybediyoruz. Ãœlke, bir gemiye benziyor ve bu olaylardan bu gemi zarar görüyor ve hepimiz kaybediyoruz. Çünkü gemi batarsa hepimiz batarız. El birliÄŸi ile hepimiz bu gemiye sahip çıkmalıyız. Dinlerimiz, inançlarımız ayrı olabilir ama hepimiz Adem ve Havva’nın çocuklarıyız” diye konuÅŸtu.
 
'Mardin’e gelin, güzellikler ile tanışın'
 
Mardin’in Türkiye’nin inciden bir gerdanlığı olduÄŸunu anlatan Akkurt, ÅŸunları kaydetti: “Olumsuzlukları deÄŸil güzellikleri görmeliyiz. Manastırdan, türbesine gezilecek yüzyıllara ev sahipliÄŸi yapmış bakir bir tarih ve din kenti. Ä°nanç turizmi ve tarihi ile Mardin örnek bir ÅŸehir. Medya da terör kenti olarak gösterilmek istense de burada yaşıyoruz ve terör yok. Mardin turizm için mükemmel bir ÅŸehir.”
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.