Sosyal Medya

Coğrafyamız

ABD yardımının görüntüleri ortaya çıktı! ABD onay beklememiş

Trump, PYD'ye ağır silah verilmesi kararını 9 Mayıs'ta onayladı ancak ABD'nin sinsi planı daha erken devreye soktuğu ortaya çıktı.



Trump yönetiminin, terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'ye ağır silahlar verilmesini öngören kanunu onayladı. Buna göre ABD, terör örgütüne havan mermileri, Ä±sı güdümlü füzeler, doçka ağır makineli tüfekler, otomatik silahlar, ağır otomatik silahlar, zırhlı araçlar ve tanklar verecek.

ABD ONAYDANÖNCE HAZIRLANMIŞ

ABD'nin Rakka operasyonu bahanesiyle PYD'ye vereceÄŸi silah, mühimmat ve zırhlı araçların ise Trump'un onayından önce hazırlandığı ve Derik bölgesine sevk edildiÄŸi ortaya çıktı

ABD DAEŞ'İN OLMADIĞI BÖLGEYE YIĞINAK YAPIYOR

Suriye'de her geçen gün askeri varlığını artıran Amerikan ordusu, DEAŞ'ın olmadığı Suriye sınırına da büyük bir yığınak yaptı.

ABD, çok sayda tank ve binlerce askeri Suriye'nin güney sınırında bulunan Ramsa bölgesine yığmış durumda. ABD'nin bu hamlesi ise yeni bir planını devreye sokması olarak yorumlandı. Bölgede 4500 asker ve 300 zırhlı araçla bulunan ABD, Suriye'nin güney sınırında yer alan Ramsa bölgesini merkez üssü seçti.

ABD'nin müdahale gücünü Kuneytra, Dera kırsalı, Suveyda ve Golan arasına yerleÅŸtireceÄŸi ifade ediliyor. Sınır hattında Åžam kırsalı ile Golan-Ä°srail arasına yerleÅŸerek, ABD, Ä°srail'in güvenliÄŸini teminat altına alacak. Yani Washington yönetimi, arka planda bölgedeki "sabit uçak gemisi" diye adlandırılan Ä°srail'i korumayı amaçlıyor.

ABD'nin Trump'ın onayı öncesi bölgeye sevk ettiği zırhlı araçlar...

KAYNAKHABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.