Sosyal Medya

Güncel

Kudüs'te ezan susmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in ezanı yasaklamaya hazırlandığını belirterek, “Gündeme gelmesi dahi utanç vericidir. Kudüs semalarında ezanın susturulmasına inşallah izin vermeyeceğiz. İnancınıza güveniyorsanız inanç hürriyetinden niye korkuyorsunuz? Bizim ezan seslerimizden niye korkuyorsunuz?” şeklinde konuştu.



Ä°stanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Uluslararası Kudüs Vakıfları Toplantısı’na katılan CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, Ä°srail’e büyük tepki gösterdi. Kudüs’e sahip çıkmanın her Müslümanın görevi olduÄŸunu belirten ErdoÄŸan, özetle ÅŸu mesajları verdi:

Mescid-i Aksa dendiÄŸinde, bu kısmı Harem-i Åžerif olarak ifade etmeyi eksik buluyoruz. Kubet’üs Sahra da bunların hepsi onun içindedir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum.

HER MÃœSLÃœMANIN GÖREVÄ°DÄ°R

Kimse kimseyi aldatmasın, bunun mücadelesini veriyoruz, vermeye de devam edeceÄŸiz. Kudüs 3 semavi din için kutsal bir ÅŸehirdir. Kudüs aÅŸktır.Kudüs hasrettir, insanlığın gözünün nurudur, yeryüzünde ArÅŸ-ı Ala’ya en yakın yerdir. Ãœmmetin ilk kıblesi, peygamberler ÅŸehri olan Kudüs, tüm Müslümanların harem-i izzeti ve namusudur.

Kudüs’e sahip çıkmak her Müslüman’ın görevidir. Kudüs davası sadece Filistinli kardeÅŸlerimizin davası deÄŸildir. Bizler millet olarak Kudüs’e Hz Peygamberin ÅŸehrine hizmet etme onuruna nail olmuÅŸ bir neslin torunlarıyız. Çanakkale’de ve Kut’ül Amare’de kazandığımız zaferlere raÄŸmen iÅŸgali durduramadık. Kudüs o günlerden beri huzur yüzü görmedi. Kudüs’ün tekrar barış ÅŸehri olması için gayret sarfediyoruz.

ÃœSTÃœNLERÄ°N HUKUKU Ä°ÅžLÄ°YOR

Gerek inancımızdan gerekse tarihimizden tevarüs ettiÄŸimiz sorumlulukla Kudüs’e, Kudüs davasına, Filistinli kardeÅŸlerimizin hak ve adalet mücadelesine büyük önem veriyoruz. Kudüs’ün tekrar barış, huzur ve güven ÅŸehri olması için gayret sarf ediyoruz. Filistin meselesine adil bir çözüm bulunmadan bölgemizde barış ve istikrarın saÄŸlanması mümkün deÄŸildir. Bunun için öncelikle uluslararası hukuka ve alınan kararla saygı gösterilmesi gerekiyor. Hiç kimse, hiçbir ülke hukukun üstünde deÄŸildir, olamaz. Ancak Filistin meselesinde yıllardır üstünlerin hukuku iÅŸliyor.

ZÄ°YARETLERÄ° ARTIRALIM

Kudüs konusunun açıldığı her yerde, her platformda ısrarla vurguladığım hususu tekrarlamak istiyorum, Müslümanlar olarak Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı sık sık ziyaret etmeliyiz. VatandaÅŸlarıma sesleniyorum. Kudüs’teki en önemli ÅŸey bizim oradaki varlığımızdır. Kudüs’ü ziyaret edelim.

UTANÇ VERİCİ BİR DURUM

Camilerde sabah ezanlarının okunmasını yasaklamayı amaçlayan bir yasa tasarısı hala İsrail parlamentosunda bekliyor. Böylesi bir konunun gündeme gelmesi dahi, utanç vericidir. Bize her fırsatta din ve vicdan özgürlüğünden dem vuranların, bu konuda sessiz kalarak adeta atılan bu adımı onaylaması ise ibretliktir. Kudüs semalarından ezanın susturulmasına inşallah izin vermeyeceğiz. Açık havayı cezaevine çevirenlere er veya geç cevabımızı vereceğiz. Barışa özlem duyduğumuz dünyada ezan yasağı gelişmelerin önünü tıkar. Meselenin takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

NÄ°YE KORKUYORSUNUZ

Åžunu bir defa bilmemiz lazım; eÄŸer inancınıza güveniyorsanız inanç hürriyetinden niye korkuyorsunuz? Bizim böyle bir derdimiz yok, biz inancımıza güveniyoruz. Onun için de inanç özgürlüğünden korkmuyoruz. Ben ÅŸu anda Ä°srail’in yöneticilerine de bunu hatırlatıyorum; inancınıza güveniyorsanız bizim ezan seslerimizden niye korkuyorsunuz?

Siyaset belgesi Ã¶nemli bir adım

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Fransa’daki CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinin galibi olan Emmanuel Macron’u tebrik etti. ErdoÄŸan, görüşmede, seçim sonuçlarının AB’nin geleceÄŸine iliÅŸkin umutları artırdığına dikkati çekti. Brüksel’deki NATO Zirvesi’nde yüz yüze bir görüşme yapma konusunda mutabık kalan ErdoÄŸan ve Macron, Türkiye ve Fransa iliÅŸkilerini daha ileriye taşıma konusunda kararlılıklarını da vurguladı. ErdoÄŸan ve Macron’un ilerleyen süreçte Türkiye ve AB iliÅŸkilerindeki pürüzlerin aşılmasının önemine de deÄŸindikleri öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.