Sosyal Medya

Güncel

Obama, Trump'ı o konuda uyarmış

ABD Başkanı Trump'ın, 10 Kasım'da Obama ile yaptığı görüşmede eski başkan tarafından Flynn konusunda uyarıldığı ortaya çıktı. Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atanan Michael Flynn, Rusya Büyükelçisi Sergey Kislyak'la yaptığı görüşme açığa çıkınca istifa etmek zorunda kalmıştı.



ABD Başkanı Trump'ın başkan seçilmesinden sonra 10 Kasım'da Obama ile yaptığı görüşmede Flynn konusunda uyarıldığı ortaya çıktı.

CNN International'ın haberine göre, eski başkan Obama, Trump'ın yeni başkan seçilmesinden sonra gerçekleşen toplantıda 'Flynn' konusunda uyarılarda bulundu.

CNN'in kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Başkan Trump, Obama'nın uyarılarına ciddiye almayarak Michael Flynn'ı kritik göreve getirdi. 24 gün sonra ise Rusya Büyükelçisi Sergey Kislyak'la yaptığı görüşme açığa çıkınca Flynn'ı görevden alma kararı aldı.

Türkiye Flynn'i '15 Temmuz' yorumu ile tanımıştı

Flynn'in adı, Türkiye'de 15 Temmuz darbe giriÅŸimine verdiÄŸi destekle gündeme gelmiÅŸti. Darbe giriÅŸiminin yaÅŸandığı saatlerde Amerika’da konuÅŸan Flynn, ErdoÄŸan yönetiminin Türkiye'yi Ä°slamcılığa kaydırdığını söyleyip, 'laik' olarak nitelendirdiÄŸi darbecileri destekleyen ifadeler kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.