Sosyal Medya

Güncel

ABD, PYD ortaklığı ile NATO anlaşmasını ihlal ediyor

ABD, Türkiye'yi tehdit eden PKK'yı askeri yardımlarıyla Suriye sınırında güçlendirerek, NATO'nun kuruluş amacını ihlal ediyor



ABD, Türkiye'yi tehdit eden PYD/PKK'yı askeri yardımlarıyla Suriye sınırında güçlendiriyor. NATO anlaÅŸmasına göre "müttefiÄŸi Türkiye"nin güvenliÄŸini güçlendirme yükümlülüğü olan ABD, Ä°ttifak'ın kuruluÅŸ amacını ihlal ediyor.

ABD'nin, ortaya çıkmasında ve gelişiminde en büyük pay sahibi olduğu NATO'nun kuruluş anlaşması, üyelerinin toplu savunma ve barış ile güvenliğin korunması için çabalarını birleştirmekte kararlı olduklarına vurgu yaparak başlıyor.

NATO anlaÅŸması, ABD ve Türkiye gibi müttefiklere birbirinin güvenliÄŸini güçlendirme sorumluluÄŸu getiriyor. ABD ise PKK’nın Suriye'nin beÅŸte birine yayılıp, Türkiye'ye karşı büyük bir tehdide dönüşmesine neden oldu.

AnlaÅŸma, üyelerine saldırıya uÄŸrayan müttefiklerine yardım yükümlülüğü getirirken, PYD/PKK, NATO üyesi Türkiye’ye, yine NATO üyesi ABD'den aldığı silahlarla saldırıyor. 

TSK'NIN KARAÇOK HAREKATINA ABD FÜZESİYLE CEVAP

Türkiye'nin 26 Nisan'da Suriye'nin Karaçok ve Irak'ın Sincar bölgesindeki PYD/PKK hedeflerini vurmasının ardından, örgütün sınır hattındaki TSK unsurlarını hedef alan saldırılarında Amerikan yapımı TOW füzesi kullandığı ortaya çıktı. 

PKK'NIN ELÄ°NDEKÄ° DÄ°ÄžER ABD SÄ°LAHLARI

Suriye'de çatışan PYD/PKK'lıların sahada çekerek sosyal medya hesaplarında paylaÅŸtığı görsellerden yapılan incelemeye göre, örgütün elinde TOW füzelerinin yanı sıra ABD menÅŸeli ÅŸu silah ve askeri araç gereçler var:

Çoklu roket atarlar ve roket atar rampaları, 80 ve 120 mm üretimi havanlar, MK19 bomba atar, M4 Cabrine ve M16 piyade tüfekleri, Humwee tipi askeri araçlar, Cougar tipi zırhlı personel taşıyıcılar, insansiz küçük hava gözlem araçları.

ABD, Türkiye'nin çeşitli kereler talep etmesine rağmen satmaya yanaşmadığı FGM-148 Javelin Anti-tank füzelerini yine PKK'nın Suriye kadrolarıyla paylaşıyor.

TÃœRKÄ°YE-SURÄ°YE SINIRININ YÃœZDE 65'Ä°NÄ° ELE GEÇİRDÄ° 

AA'nın harita alan ölçümlerine göre, Suriye topraklarının yüzde 20'den fazlası ve Türkiye-Suriye sınırının yaklaşık yüzde 65'i örgütün eline geçmiş durumda.

ABD "SDG" maskesine sığınıyor 

ABD'nin Suriye'de müttefik olarak nitelediÄŸi PYD/PKK mensupları, ülke genelinde "SDG" adını kullanıyor. 

SDG ismine geçiÅŸ yapılmasından itibaren ABD, PYD/PKK'ya yardımlarını hızla artırdı. Amerikan yönetimi, askeri yardımlarını PYD/PKK'ya deÄŸil SDG'ye yaptığını, hatta silahların yalnızca bu yapı içinde sayıları birkaç yüzü geçmeyen "Suriye Arap Koalisyonu"na yönlendirdiklerini iddia ederek, Türkiye'nin tepkilerini önlemeye çalıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.