Coğrafyamız
Suriye rejimi uzun menzilli Airbus A340 uçağı aldı
İç savaşın devam ettiği Suriyede ilginç bir gelişme yaşandı. Suriye rejimi Havayolları filosuna uzun menzilli, dört motorlu Airbus A340 tipi uçak ekledi.
Suriye rejimi Havayolları filosuna uzun menzilli, dört motorlu Airbus A340 tipi uçak ekledi. İki hafta önce Suriye’ye giden uçak, ilk yurtdışı seferini de Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai’ye uçtu.
Uçağın Dubai Havalimanı’ndaki fotoğrafı, Türkiyeli spotter yani uçak fotoğrafçısı Gökhan Sarıgöl tarafından çekildi. YK-AZA tescilli uçak, Airbus tarafından 2000 yılında imal edildi.

Uçak Hong Kong merkezli Cathay Pacific ve Sri Lanka Havayolları’nda görev yaptı. Uçağın geçen yıl sonunda İranlı bir şirkete oradan da Suriye rejimi Havayollarına satıldığı belirlendi.
YURT DIŞINA MI KAÇACAK?
İç savaşın devam ettiği Suriye’de yaşanan bu gelişme akıllara, elinde masumların kanı olan Esed'in "yurt dışına mı kaçacağı" sorularını getirdi.
Halen Suriye rejimi Havayolları’nda 6 adet A320 ve bir A340 tipi uçak bulunuyor.
Havayolu şirketi Şam’dan bazı iç hat noktalarının yanı sıra Mısır’da Kahire, Ürdün’de Amman’a, Cezayir’e ve Sudan’da Hartum’a tarifeli olarak uçuyor.

Henüz yorum yapılmamış.