Sosyal Medya

Güncel

15 Temmuz gecesi Erdoğan: Gavur topraklarında esir hayatı yaşayamam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi kendisine yapılan bir teklifi 'Ben gidip gavur topraklarında esir hayatı yaşayamam' diyerek reddettiğini ifade etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde düzenlenen A Haber-ATV ortak yayınındaki Gençlerle Büyük Buluşma programında, üniversite öğrencilerinin anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi otel sahibi bir arkadaşının kendisine "Benim hızlı bir yatım var. Buradan sizi yakın adalara götürebilirim." dediğini kendisinin ise "Benim vatan topraklarında ölmem varken, ben gidip gavur topraklarında, orada esir hayatı yaşayamam." diyerek reddettiğini anlattı.
 
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun darbe girişimi gecesi havalimanını VIP'den terketmesi ile ilgili konuştu.
 
Erdoğan şunları söyledi; "Yanımıza arkadaşlar geldi, dediler ki, 11,5 gibi dediler bana, Kılıçdaroğlu VIP'den geldi ve bir yere gitti dediler, onlar da bilmiyorlar. Tabii biz bunları sonra öğreniyoruz. Bak şimdi çok daha enteresan görüntüler çıktı. O esnada meğerse tankların önüne gelen o ışıldaklı araçla darbecilerle orada konuşuyorlar, görüşme yapıyorlar ve darbecilerle ne konuştunuz, ne görüştünüz? 12 dakika telefon görüşmesi var, ne görüştün? Hani sen FETÖ'nün gazetesine röportaj vermiştin. Geçen akşam bir radyo kanalında bir görüşme yaptım, dedi ki 'benim de onunla görüşmem var, bana da aynı şeyi söyledi' dedi, 'Darbe olursa ilk defa tankların üzerine ben çıkarım' dedi bana. E peki bu ne perhiz, ne lahana turşusu. Niye kaçıp gittin? Hadi gelseydin ya orada bak on binlerce insan var. Sen de onların arasına karışsaydın. Bu iş kürek işi değil, yürek işi, yürek. Çekti gitti. Dedim ya yalan bunda diz boyu. Ben zaten buna diyorum, bu yalan makinesi. Böyle bir durumu var, işte görüntü ortada."
 
 
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.