Sosyal Medya

Güncel

Merkel: Esad dönemi artık sona erdirilmeli

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye’de Beşar Esad döneminin de sona ermesi gerektiğini ifade etti.



Suriye rejiminin kimyasal silah kullanarak masum sivilleri öldürmesini katliam olarak niteleyen Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, ABD’nin saldırısını "anlaşılabilir” olarak deÄŸerlendirdi. Merkel, Suriye’de BeÅŸar Esad döneminin de sona ermesi gerektiÄŸini vurguladı.
 
"KÄ°MYASAL KATLÄ°AM"
 
Suriye’nin Ä°dlib vilayeti yakınlarındaki Han Åžeyhun kasabasına düzenlenen saldırıyı "kimyasal silahla katliam” olarak deÄŸerlendiren Merkel, Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande ve Ä°talya BaÅŸbakanı Paolo Gentiloni ile yaptığı telefon görüşmelerinde, Esad’ın bu saldırının sorumluluÄŸunu "tek başına taşıdığı” konusunda görüş birliÄŸine vardıklarını söyledi.
 
"ANLAÅžILABÄ°LÄ°R"
 
Merkel, iÅŸlenen savaÅŸ suçunun boyutu, masum insanların çektiÄŸi acılar ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyindeki blokaj göz önünde bulundurulduÄŸunda, ABD’nin saldırısının anlaşılabilir olduÄŸunu söyledi.
 
Merkel, Suriye’de siyasi bir çözüm için çabaların sürdürülmesinin de önemli olduÄŸuna dikkat çekti. Merkel, hedefin geçiÅŸ için bir çözüm bulunarak, Suriyelilerin acı çekmesine neden olan Esad rejimine demokratik yollarla son verilmesi olduÄŸunu sözlerine ekledi.
 
BERLÄ°N/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.