Sosyal Medya

Güncel

İşte #TurkishAirlinesHelpSomalia uçağı!

Somali’ye uçan tek havayolu THY, sosyal medyadaki yardım kampanyasına kayıtsız kalmadı. Açlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkeye, 60 ton bebek maması ulaştırıldı



Ä°klim deÄŸiÅŸikliÄŸinden en çok etkilenen ülkelerin başından gelen Somali, 2010-2012 yılları arasında yaklaşık 260 bin vatandaşını kaybettiÄŸi kuraklığın daha ÅŸiddetlisini yaÅŸamaya baÅŸladı. Bunun üzerine Fransız internet fenomeni Jerome Jarre ve 5 arkadaşı sosyal medya üzerinden #TurkishAirlinesHelpSomalia etiketiyle yardım kampanyası baÅŸlattı. Bu çaÄŸrıya kayıtsız kalmayan ve kampanyaya resmi hesabından ‘Sevgi ve yardım için yapılacak yolculuÄŸun çaÄŸrısını aldık’ mesajını veren Türk Hava Yolları (THY), yapılan bağışlarla alınan 60 tonluk bebek mamasını Airbus A330 tipi kargo uçağıyla Somali’nin baÅŸkenti MogadiÅŸu’ya götürdü.
 


Bakanlardan teÅŸekkür 

Yardım malzemeleri taşıyan uçağın Somali’ye geliÅŸi nedeniyle düzenlenen törene Somali Federal Cumhuriyeti saÄŸlık Bakanı Fowsiya Abiikar Nur, UlaÅŸtırma ve Sivil Havacılık Bakanı Mohamed Abdullahi Salad, Türkiye Cumhuriyeti MogadiÅŸu Büyükelçisi Olgan Bekar, Türk Hava Yolları Kurumsal Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Seda Kalyoncu ve yerel sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileri katıldı. Törende söz alan Somalili bakanlar, kampanyayı baÅŸlatan sosyal medya fenomenlerine, çeÅŸitli yardımlarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti’ne ve toplanan yardımları taşıdığı için Türk Hava Yolları’na minnettarlıklarını dile getirdi.

Törende bir konuÅŸma yapan Seda Kalyoncu ise, “THY ailesi olarak 51 destinasyon ile Afrika’nın en çok noktasına uçan ve Somali’yi dünyaya baÄŸlayan tek uluslararası havayolu olmanın getirdiÄŸi sorumlulukla Somali halkına yardım gayesiyle buradayız” dedi.Törenin ardından Türkiye’nin MogadiÅŸu Büyükelçisi Olgan Bekar ve Türk Hava Yolları Kurumsal Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Seda Kalyoncu bölgedeki barınma kamplarını gezdi. Burada cocuklarla bir araya gelen Bekar ve Kalyoncu hediyeler dağıttı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.