Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Türkiye'den dünyaya parmak ısırtacak füze

Yerli ve Milli imkanlarla geliştirilen 200+ km menzilli ATMACA Gemisavar Füzesi dünyanın en iyisi olacak...



Yerli ve Milli Savunma Sanayii atağına kalkan Türkiye, Milli piyade tüfeği, İnsansız hava aracı, ATAK helikopteri, Akıllı bomba, Obüs ve hava savunma sistemi ve daha bir çok başarılı projeye imza attı, Milli Tank Altay, muharip savaş uçağı gibi bir çok projede hızla devam ediyor.

SERÃœVEN 2009'DA BAÅžLADI

Devam eden projelerden bir tanesi de ATAMCA. Çalışmaları Deniz Kuvvetleri Komutanlığı AraÅŸtırma Merkezi Komutanlığı (ARMERKOM) uzun süren çalışmaları sonucunda 2009 yılında ROKETSAN ile sözleÅŸmenin imzalanmasının ardından baÅŸladı.

DÃœNYANIN EN Ä°YÄ°SÄ°

ATMACA, bir gemisavar füzesi. ve Dünyanın en geliÅŸmiÅŸ gemisavar füzelerinden biri olacak olan ATAMCA rakipleri Exocet ve Harpoon füzelerinden daha üstün özelliklere sahip.

200 KM'DEN FAZLA MENZÄ°L
ATMACA füzesi denizde asgari 200 km+ uzaklıktaki hedefleri vurabilecekve Data-link donanımına da sahip olacak. Bunun beraber ATMACA seyir halindeyken uzaktan hedef güncellemesine izin verecek. Atmaca'nın yalnızca gemiden gemiye değil, gemiden karaya da fırlatılabilecek şekilde geliştirilmesi planlanıyor.

MÄ°LLÄ° SAVAÅž GEMÄ°LERÄ°NE ENTEGRE EDÄ°LECEK

2018'de tamamlanması planlanan ATMACA füzesinin çalışmalarda sona yaklaşıldı. Sistem tamamlanmasıyla beraber Milli savaş gemillerine entegre edilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.