Sosyal Medya

Dünya

Bretix'in mimarı: 'AB ayakta kalamayacak'

Brexit'in mimarı olarak bilinen İngiliz siyasetçi Nigel Farage, Avrupa Birliği'nin ayakta kalmasının mümkün olmadığını söyledi.



Ä°ngiltere’nin Avrupa BirliÄŸi’nden ayrılması için yapılan kampanyaların başını çeken BirleÅŸik Krallık Bağımsızlık Partisi UKIP’in eski lideri Nigel Farage, Ä°ngiltere BaÅŸbakanı’nın Brexit sürecini baÅŸlatacak mektubu imzalamasından dolayı çok mutlu olduÄŸunu söyledi.

Nigel Farage'dan Brexit yorumu

"GERÇEKTEN BUNDAN DAHA MUTLU OLAMAZDIM"

Zorlu bir sürece girileceÄŸini kaydeden Farage, “Önümüzdeki iki yılda çok sayıda tartışma ve müzakere olacak. Ama ayrılıyoruz. Gerçekten, bundan daha mutlu olamazdım. Belki de 25 yıllık yoÄŸun bir mücadelenin ardından kutlamak için gidip bir ÅŸeyler içmeliyim. Bence buna deÄŸer.” ifadelerini kullandı.

"AVRUPA BİRLİĞİ AYAKTA KALAMAYACAK"

Avrupa BirliÄŸi’nin ayakta kalamayacağını da iddia eden Farage konuÅŸmasını şöyle sürdürdü: “Hiçbir anlaÅŸma iyi deÄŸil, sadece mantıklı bir serbest ticaret anlaÅŸması bizim için daha iyi ve ÅŸu anda dünyadaki en büyük ihracat pazarıyız. Gerçek felaket, devam eden göç krizi ve ÅŸu anda Avrupa ülkelerinin birbirlerine karşı hiç hoÅŸnut olmamalarından kaynaklanıyor. Asıl felaket ise Avrupa BirliÄŸi’nin ayakta kalamayacak olması.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.