Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cü generalden kan donduran 'füze' emri

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimiyle ilgili duruşmada, örgütün füze kullanmayı düşündüğü ortaya çıktı.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ15 Temmuz darbe giriÅŸimi sırasında Ankara Polatlı'daki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığındaki olaylara iliÅŸkin davada savunma yapan eski Yüzbaşı Ä°smail Dumlupınar, eski TuÄŸgeneral Murat Aygün'ün kendisine uzun menzilli iki fırlatma aracın hazırlaması için emir verdiÄŸini söyledi. 

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görülen duruşmada sanıklar savunma yaptı.

"GECE EĞİTİMİ YAPILACAK DEDİLER"

Eski Batarya Komutanı Yüzbaşı Dumlupınar, darbe giriÅŸiminin yaÅŸandığı akÅŸam, tugayda gece eÄŸitimi yapılacağına dair emir aldıklarını, bu kapsamda hazırlıklar yaptıklarını söyledi.

Daha sonra eski 58. Topçu Tugayı Komutanı TuÄŸgeneral Aygün'ün harekat merkezinde düzenlediÄŸi toplantıya katıldığını belirten Dumlupınar, burada birlik komutanlarına sözde görev listeleri verildiÄŸini anlattı. 

Ankara'nın bazı bölgelerinde güvenlik emniyeti almaları için görevlendirilen komutanların listesinde isminin yer almadığını ifade eden Dumlupınar, bunun üzerine bataryasına geri döndüğünü söyledi.

"GECE BENİ YENİDEN ÇAĞIRDI"

Gecenin ilerleyen saatlerinde Aygün'ün kendisini bir kez daha çağırdığını söyleyen Dumlupınar, yanına Üsteğmen Erkan Başçı'yı alarak yeniden harekat merkezine gittiğini bildirdi. Aygün ile yaptığı görüşmeyi anlatan Dumlupınar şöyle devam etti:

"Ä°KÄ° FÃœZE FIRLATMA ARACI HAZIRLA"

"Aygün bana, 'Ä°ki araç yüklüyorsun, benden emir bekliyorsun' dedi. Ben de iki fırlatma aracı mı diye teyit edince. 'Evet' ÅŸeklinde karşılık verdi. Bunun üzerine bir terör saldırısı olduÄŸunu düşündüğüm için yanından çıktım. Büyük bir ÅŸaÅŸkınlık içinde yanımdaki ÃœsteÄŸmen Başçı'ya 'Benden fırlatma aracı istiyor' dedim. Başçı'ya füzenin faal duruma getiren göbek bağını baÄŸlamaması ve ön ile arka kapakların açılmaması suretiyle yükleme emrini verdim." 

"DARBE HABERLERÄ°NÄ° OKUYUNCA YÃœKLEMEYÄ° DURDURDUM"

Saat 01.30'da darbe girişimiyle ilgili haberleri okuduktan sonra bir kez daha Üsteğmen Başçı'yı arayarak yüklemeyi durdurmasını, araçları da garaj bölgesine çekmesi için emir verdiğini iddia eden Dumlupınar, "Darbe girişimini öğrendikten sonra yükleme emrine itaat etmedim. Büyük felaketin yaşanmasının önüne geçtim. Darbeyi engelleyen kişiyim. Aygün sabaha doğru beni arayıp, mühimmatları indirmemi söyleyince, 'Zaten indirmiştim' cevabın verdim. Bunun üzerine kendi başıma iş yapıyorum diye beni fırçaladı." şeklinde savunma yaptı.

"BUNLAR TÃœRKÄ°YE'NÄ°N EN UZUN MENZÄ°LLÄ° FÃœZELERÄ°YDÄ°"

Bir soru üzerine Dumlupınar, söz konusu füzelerin Türkiye'nin en uzun menzilli füzeleri olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAKAA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.