Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ä°ran gazetesinden sahabeye hakaret!

İran'da sahabelere hakaret içerikli yayın yapan gazeteler hakkında işlem yapılması istendi.



Ä°ran meclisinde bir milletvekilinin sahabelere hakaret içeren yayını nedeniyle "aşırı muhafakazakar" kimliÄŸiyle tanınan "Vatan-ı Ä°mruz" gazetesine tepki gösterdiÄŸi bildirildi.

SÜNNİ VEKİL TEPKİ GÖSTERDİ

"Sunnionline.us" adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Ä°ranlı Kürt-Sünni Milletvekili Muhammed Kasım Osmani, pazartesi günü meclis oturumunda Ä°slami Ä°rÅŸad ve Kültür Bakanı'na çaÄŸrı yaparak, sahabelere hakaret içerikli yayın yaptığı gerekçesiyle Vatan-ı Ä°mruz gazetesi hakkında iÅŸlem yapılmasını talep etti.

Osmani, söz konusu gazetenin yanı sıra "Neved" adlı gazetede kısa süre önce yayımlanan bir haberde Hazreti Peygamber'in eÅŸi ve Ehl-i Sünnet mezhebine mensup Müslümanlara hakaret edildiÄŸini ve bu konu hakkında soruÅŸturma baÅŸlatılmasını istedi.

Öte yandan pazartesi günü düzenlenen meclis oturumunun başkanlığını üstlenen Mesud Pezeşkiyan, konunun İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı ile meclis tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti.

SAHABEYE HAKARET ETTÄ°LER

Vatan-ı İmruz gazetesi pazar günü yayımladığı bir makalede Hazreti Muhammed'in sahabelerinden Ebu Musa el-Eş'ari'ye hakaret içeren ifadelere yer vermişti.

İran'da reformistlere yakınlığıyla bilinen Şahe-i Sebz gazetesinin yayını, dün, Kum kentindeki başsavcılığın kararıyla süresiz olarak durdurulmuştu. Gazetede cumartesi günü yayımlanan yazıda, Nirugah'da mahalle sakinlerinin rastgele silah kullanmaları eleştirilmiş, "Çocuğum Nirugah ormanına silahsız girme. Orada hayvanlar olduğu için mi diyeceksin? Hayır. İnsanlar var. Sabah sabah Kalaşnikof kullanıyorlar." ifadeleri yer almıştı. Kararın, "Nirugah Mahallesi" sakinlerine hakaret edildiği gerekçesiyle alındığı belirtilmişti.

KAYNAKAA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.