Sosyal Medya

Güncel

Başbakan'dan Kürdistan bayrağı eleştirilerine cevap!

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında konuşuyor.



İşte o konuşmadan satır başları

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Halk oylamasına sayılı günler var. Çabuk geçer. Her anımızı verimli geçirmeliyiz. Geçen hafta partimizin MKYK'sını topladık, bölgenin gelişmelerini ele aldık. Terörle imtihan veren Pakistanlı kardeşlerimizle tam dayanışma içerisinde olduğumuzu teyit ettik. Pakistan bizim için her zaman dost ve kardeştir.

BAYRAK ELEÅžTÄ°RÄ°LERÄ°

Dün IKBY Başkanı Mesut Barzani ile bölgedeki gelişmeleri konuştuk. PKK'ya karşı işbirliğinin arttırılması ve terörle mücadele etkin bir çalışma yapılması konularını ele aldık. Bir bayrak hikayesidir gidiyor. Irak anayasasına göre Kuzey Kürdistan Bölgesi özerk bir yapıdır. Parlamentosu, bakanları, ayrı bayrağı vardır. Sanki yeni bir teamülmüş gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahi mümkün değildir. Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar. Bunun dışında başka diplomatik teamül geliştirmek gibi bir uygulamamız yok.

"KÃœRT KARDEÅžLERÄ°MÄ°ZLE SORUNUMUZ YOK!"

Baştan beri söylüyoruz Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yoktur. Terörle iç içe olmamış Kürtler bizim kardeşimizdir. Ülkemizdeki Türk-Kürt kökenli kardeşlerimiz de bizim başımızın tacıdır. Kürtlükleriyle ne kadar iftihar etseler yeridir. PKK'nın Kürtleri temsil etmesi iddiası da koca bir yalandır. Problem Kürt kökenli vatandaşlarımızın hayatını dar eden terör örgütü PKK'nın ta kendisidir. Terörle mücadeledeki amacımız da onurlu Kürt kökenli Türk vatandaşı kardeşlerimizi terör belasından kurtarmaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.