Güncel
'Tarihi camiye 200 metrelik kaçak tünel' vakasında şaşırtan detay
Follow @dusuncemektebi2
İstanbul Sultanahmette gecekondudan tarihi camiye 200 metre mesafede kaçak tünel kazan 3 defineciden 1i gözaltına alındı. Cin çarpmasın diye dualarla kazı yapan kaçakçıların ilerlemesine Bizans sütunları engel oldu. Bizans altınlarını aradıklarını söyleyen kaçakçılar, kazı noktasını özel bir çubukla belirledi
İstanbul’un göbeğinde tarihi mekânlara zarar verecek şekilde kazı yapan ve tünel açan define avcılarına operasyon düzenlenmiş, 3 kişiden 1’i gözaltına alınmıştı. Operasyonla birlikte yapılan incelemelerde, kazılan tünelin nelere mal olduğu da ortaya çıktı.
İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, “Defineciler Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi’nin altını kazıyor” ihbarıyla ortaya çıkarılan kaçak kazının gecekondudan yapıldığını tespit etti. Sultanahmet Akbıyık Değirmeni Sokak üzerinde orta yaşlı birinin sürekli olarak çöpe toprak ve kum döktüğünü belirleyen polis ekipleri, önceki gün 39 yaşındaki matbaacı Hakan Ö.’yü gözaltına aldı.
İstanbul’da Sultanahmet Camii’ne 200 metre mesafede surların dibinden tünel kazan definecilerin, dedektörle bölgede arama yaptıkları da ortaya çıktı.
Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM

Henüz yorum yapılmamış.