Sosyal Medya

EÄŸitim

Yeni müfredat, komisyon incelemesinde

MEB, yeni müfredat taslağı için gönderilen görüşleri değerlendirmeye başladı. 51 komisyon, her kesimden sivil toplum örgütünün katkı sunduğu önerileri tek tek inceleyecek. 24 Şubat’a kadar sürecek çalışmalar sonucunda nihai karar verilecek.



illi EÄŸitim Bakanlığı’nın (MEB) müfredat deÄŸerlendirme çalışmaları dün Antalya’da baÅŸladı. MEB’in internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 24 Åžubat’a kadar sürecek çalışma toplantılarının ilki, Talim ve Terbiye Kurulu BaÅŸkanı Alpaslan DurmuÅŸ ile MEB MüsteÅŸar Yardımcısı Muhterem Kurt’un katılımıyla gerçekleÅŸtirildi.
 
Yeni müfredat taslağı için gelen tüm geri bildirimleri tasnif ettiklerini belirten DurmuÅŸ “51 ayrı komisyon tarafından programlara nihai kararı vermek üzere Antalya’da toplandık” ifadesini kullandı. Bildirimlerin ilgili komisyonlara havale edildiÄŸini ve eÅŸ zamanlı çalışma yürüttüklerini ifade eden DurmuÅŸ “Bu çalışma esnasında tüm komisyonlarda farklı sayılarda geri bildirimler tarafımıza ulaÅŸtı. Bu bir aylık süreçte örneÄŸin Ä°ngilizce’de bin 342, sosyal bilimlerde bin 769 gibi sayılarda görüş birikmiÅŸ oldu” bilgisini paylaÅŸtı. Ayrıca kazanımlarla ilgili sınıflandırmaların da yapıldığına iÅŸaret eden DurmuÅŸ, tasniflere göre gruplara ayrılarak çalışma yapılacağını kaydetti. DurmuÅŸ, tasnif edilmiÅŸ geri bildirimlerin deÄŸerlendirilme sürecinin ardından nihai kararın genel müdürler, kurul üyeleri ve kendisinin koordinesindeki komisyonlar tarafından verileceÄŸini ifade etti.
 
Düzeltmeler sonrasında yeniden tashih çalışmasının da iki dil uzmanı ve bir ilgili komisyon üyesi tarafından yapılacağını aktaran DurmuÅŸ “Yapılan tashih sonrasında 24 Åžubat günü tüm programlara son halini vererek, çalışmamızı sonlandıracağız” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.