Sosyal Medya

Siyaset

"VatandaÅŸ vekillik deÄŸil iÅŸ istiyor"

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'Yetkileri tek elde topluyoruz' sözlerine değindi, "Bu kadar açık konuştuğu için kendisine teşekkür ediyorum. Ben 'bu bir rejim değişikliği' diyordum. Parlamenter rejimden tek adam rejimine geçiyoruz. Bunu itiraf ettiğin için size teşekkür ediyorum" dedi. Kılıçdaroğlu, anayasa düzenlemesinde milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesini de eleştirdi, "Vatandaş, 'Biz vekillik istemiyoruz, iş istiyoruz diyor' diye konuştu.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsızlığa ilişkin açıklamalarına değindi, "Sayın Cumhurbaşkanı çıktı, 'Yetkileri tek elde topluyoruz' dedi. Bu kadar açık konuştuğu için kendisine teşekkür ediyorum. Ben 'bu bir rejim değişikliği' diyordum. Parlamenter rejimden tek adam rejimine geçiyoruz. Bunu itiraf ettiğin için size teşekkür ediyorum" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.
 
SEÇİLME YAŞI
 
KılıçdaroÄŸlu, seçilme yaşının 18’e indirilmesi konusunda da deÄŸindi. KılıçdaroÄŸlu, “Halkın gündeminde iÅŸsizlik var. 18’e bastın mı vekil olacaksın diyorlar. Bir baba geldi, ‘OÄŸlum 28 yaşında, yıllardır iÅŸsiz’ diyor. Biz vekillik istemiyoruz, iÅŸ istiyoruz diyor vatandaÅŸ” diye konuÅŸtu.
 
GÖREVDEN ALINAN AKADEMİSYENLER
 
KılıçdaroÄŸlu, çıkarılan KHK'lar ile görevden alınan akademisyenleri anımsattı. KılıçdaroÄŸlu, "12 Eylül’de görevine son verilen hoca sayısı 120'ydi. 20 Temmuz darbesi sonrası 4 bin 811 akademisyenin iÅŸine son verildi. 12 Eylül'ü aratır hâle getirdiniz" dedi. CHP lideri, "Gelin Anayasa referandumunda sağı solu bırakalım, kim demokrasi istiyorsa, ülkesinde rahat yaÅŸamak istiyorsa el ele, gönül gönle hayır oyu verelim" dedi.
 
"SEN GÄ°T RAKKA'YA"
 
“Ankara’daki beylerin çocukları askere gitmez ama garibanın çocuÄŸu El Bâb’a gider, ÅŸehit olur gelir" diyen KılıçdaroÄŸlu, “Åžimdi Rakka’ya gideceÄŸiz diyorlar. Kimin çocuÄŸuna güveniyorsunuz da Rakka’ya gidiyorsunuz? Kendi çocuÄŸunuzu alın da gidin” diye konuÅŸtu.
 
KılıçdaroÄŸlu, “Rakka’da ne iÅŸiniz var? Hangi devletin kara kuvveti konumuna geliyorsunuz? El Bâb, Türkiye’nin güvenliÄŸi içindi, bitti. Åžam’a da gidiyordunuz, ne oldu?” diye sordu, "OrtadoÄŸu batağı diyordum, kızıyorlardı, ÅŸimdi kendileri de diyor. Bataksa, Rakka’ya asker göndermeyeceksin" diye devam etti.
 
Ä°ÅžSÄ°ZLÄ°K
 
Kemal KılıçdaroÄŸlu, “Son iki yıldır fiilen baÅŸkanlık sistemi uygulanıyor. Ä°ÅŸsiz sayımız son 2 yılda 771 bin arttı. Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸiyle Türkiye’yi uçuracağız diyorlar. 15 yıldır biri size engel mi oldu” diye sordu.
 
“Türkiye’de gerçek iÅŸsizlik yüzde 19,4” diyen KılıçdaroÄŸlu, “Kriz dönemlerine bakalım. 1990’da, Körfez Krizi’nde iÅŸsizlik yüzde 8’di. 2001’de yüzde 9 oldu” diye karşılaÅŸtırdı. 6 milyon iÅŸsiz olduÄŸunu belirten KılıçdaroÄŸlu, nüfusu daha az ülkeler olduÄŸunu anlattı:
 
“Türkmenistan nüfusu 5 milyon 400 bin, Norveç 5 milyon 200 bin. Nasıl bir felaket olduÄŸunu anlamanız için anlatıyorum. BoÅŸanmanın sebeplerinden biri de iÅŸsizlik. Aileler parçalanıyor, geçinemiyor.”
 
"ANKARA'DAKÄ° Ä°ÅžSÄ°ZLER"
 
CHP lideri, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın çaÄŸrısını eleÅŸtirdi:
 
“Bu Ankara’daki iÅŸsizler, gerçekten iÅŸsizlerin sorununu düşünüyor mu? Çıktı Sayın CumhurbaÅŸkanı, TOBB’da çaÄŸrı yaptı. Türkiye’de herkes bir işçi alırsa iÅŸsizlik sorununu çözeriz dedi. Zekaya bakın, pırıl pırıl. Ama bu öneriyi 2014’te yapmış, kimse takmamış. 2010’da yapmış, kimse takmamış. Åžimdi takarlar mı bilmiyorum.
 
Şimdi de yeni işçi almayanları teşhir edeceğim diyor. Şantaja başvurdu, baskıya başvurdu. İlkokul öğrencileri bile bilir ki, bir ülkede üretim varsa işsizlik olmaz.
 
Gittiler Afrika’dan arazi kiraladılar, tarım yapacaklarmış orada. Ä°stihdam yaratacaklarmış. Senin ülkende 6 milyon iÅŸsiz var. 15 yıldır bu ülkede iki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor.”
 
"YETKÄ°LERÄ° TEK ELDE TOPLUYORUZ"
 
KılıçdaroÄŸlu, "Sayın CumhurbaÅŸkanı çıktı, 'Yetkileri tek elde topluyoruz' dedi. Bu kadar açık konuÅŸtuÄŸu için kendisine teÅŸekkür ediyorum. TutturmuÅŸlar bir ‘ülkeyi uçuracağız’ lafı. 15 yılda Türkiye’yi uçuracaktınız da birileri engel mi oldu? Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi ile istikrar gelecek dediler. 15 yıldır memleket yönetiyorsunuz. Demek ki 15 yıldır memlekette istikrar yoktu" dedi.
 
ErdoÄŸan'ın tarafsızlıkla ilgili sözlerine yanıt veren KılıçdaroÄŸlu, "Sayın CumhurbaÅŸkanı, bir insanın karakterinde tarafsız olmak diye bir ÅŸey yoktur diyor. Pekala. O zaman, TBMM’de tarafsız olacağına dair namus ve ÅŸeref sözü veren kimdi? CumhurbaÅŸkanı tarafsız olmak zorundadır. Onun partisi olamaz, halkı temsil eder. 80 milyonu deÄŸil de bana oy verenleri temsil edeceÄŸim derseniz, cumhurun baÅŸkanı olamazsınız" diye konuÅŸtu.
 
KılıçdaroÄŸlu, "Galatasaray ve Fenerbahçe’nin maç yaptığını, bu maçta da Galatasaray baÅŸkanının hakemlik yaptığını düşünün. Olur mu? Olmaz. Yasalara uyacaksınız, tarafsızlık budur" diye devam etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.