Sosyal Medya

Güncel

Bakandan bir deprem uyarısı daha!

Bakan Özhaseki: İstanbul’da deprem olursa felaket olur.Buna hazırlık mıyız? Değiliz" dedi.



Kalseri Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen 'Gelecek Kayseri'de' temalı geleneksel ödül törenine Çevre ve Åžehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri milletvekilleri Ä°smail Tamer, Hülya Nergis, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mustafa Çelik, KTO BaÅŸkanı Mahmut Hiçyılmaz, KTO Meclis BaÅŸkanı Ömer Gülsoy ve KTO üyeleri katıldı. Törende açılış konuÅŸması yapan Çevre ve Åžehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “YaÅŸadığım büyüdüğüm yerde rabbim bana hizmet etme imkanı verdi. 20 yıl belediye baÅŸkanlığı yaptım ve vicdan rahatlığı ile ayrıldım. Åžimdi ise bana görev verdiniz. Görevimi yapmaya çalışıyorum” diye konuÅŸtu.
 
MARMARA DEPREMİ ÇOK TEHLİKELİ
 
Terör konusuna deÄŸinen Özhaseki, “DoÄŸu’da hendek kazan teröristler vatandaÅŸların evlerini tarumar ettiler. Evlerin içine el yapımı bombalar yerleÅŸtirdiler. Ä°ÅŸte oraları temizliyoruz. Evleri yapmaya çalışıyoruz. Bir yandan Türkiye’yi depreme hazırlamaya çalışıyoruz. 6’nın üzerinde son yüzyılda 60’a yakın deprem olmuÅŸ. 82 bin insan ölmüş. Özellikle ülke için Marmara depremi çok tehlikeli. Ä°stanbul’da deprem olursa felaket olur. Bilim adamları en geç 2030’a kadar Marmara’da deprem olacağını ve en az 7,2 ÅŸiddetinde olacağını söylüyor. Buna hazırlık mıyız? DeÄŸiliz. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ä°nÅŸallah insanlarımızın rahat etmesini istiyoruz. Kadere eyvallah diyorum ama bunun çaresi de hazırlıklı olmaktır” ifadelerini kullandı.
 
BÖYLE BİR REZİLLİK VAR MI?
 
15 Temmuz darbe giriÅŸiminin yaÅŸandığını belirten Özhaseki, “Bir grup darbe yapmaya çalıştı. 250 kiÅŸi ÅŸehit oldu. 2 binden fazla insanımız yaralandı. Meclisi bombalamışlar Avrupa ülkelerinden birisi dolu dolu (geçmiÅŸ olsun) diyemedi. Hani demokrattınız? Siz darbeye karşı deÄŸil misiniz? Akıllarındaki soru? Nasıl baÅŸarısız olduk? Böyle bir rezillik var mı?” diye konuÅŸtu.
 
REFERANDUMDA HERKES İSTEDİĞİ KARARI VERECEK
 
Anayasa konusuyla ilgili de konuÅŸan Özhaseki, “Referandumda herkes istediÄŸi kararı verecek. Evet verene de hayır verene de saygı duyarız. Åžuan ki sistemde CumhurbaÅŸkanı hiçbir ÅŸekilde yargılanamıyor. Ä°kili sistem hakikaten sürmez. Åžimdiki yeni sistemde CumhurbaÅŸkanı her attığı imzadan sorumlu. Türkiye’ye istikrarlı hükümetler lazım. Ä°stikrar olmazsa yürümez. Güçlü olmazsak bu coÄŸrafyada bizi yaÅŸatmazlar. Bir yanda da (CumhurbaÅŸkanı sizde, hükümet sizde daha ne istiyorsunuz) diyorlar. Emin olun kendimiz için istemiyoruz. Eski yapı güçlü deÄŸil. Bu yapı olduÄŸu sürece kavgalarla gün geçiririz. Ä°nÅŸallah hayırlısı olur” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.