Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Apple ve Samsung'dan dev anlaÅŸma

Uzun bir süre sonunda Apple ve Samsung OLED ekran panelleri için dev bir anlaşma imzaladığını duyurdu.



Son iki yıldır Apple’ın iPhone modellerinde OLED ekran teknolojisine geçiÅŸ yapacağı söylentileri gündeme geliyordu. Standart LCD ekran panellerine göre daha az güç tüketen ve çok daha ince olan OLED ekran panelleri Apple için ciddi avantajlar saÄŸlayacak. Bu ekranların üreticisi ise Samsung olacak.
 
AnlaÅŸma 4.3 milyar dolarlık OLED ekran panelini kapsıyor. Ä°ddiaya göre sıradaki iPhone modeli için 60 milyon OLED ekran paneli için anlaşıldı. AnlaÅŸmanın ikinci yarısı ise 100 milyon OLED ekran panelini kapsıyor. Yani Apple, Samsung’dan 160 milyon adet OLED ekran paneli temin edecek. Bu ekran panelleri sıradaki iPhone modelinde kullanılacak.
 
2016 yılı içinde yaklaşık 200 milyon iPhone satan Apple’ın hedefi 2017 yılı için de yaklaşık olarak bu seviyelerde. Geriye kalan 40 milyon ekran panelinin ise baÅŸka bir tedarikçiden saÄŸlanacağı düşünülüyor.
The Investor isimli Güney Kore merkezli haber sitesinin iddiasına göre OLED ekranlar, sadece üst seviye bir iPhone modelinde kullanılmak üzere sipariÅŸ edilmiÅŸ olabilir. Bu yıl iPhone’un onuncu yılı olacağı için özel bir iPhone modeli bekleniyor.
 
2018 yılı itibariyle ise tüm iPhone modellerinin OLED ekran paneline geçiş yapması bekleniyor. Sıradaki iPhone modeliyle ilgili şimdilik elimizdeki en net bilgi OLED ekran kullanacağı. Diğer detaylar için bir süre daha beklemek gerekiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.