Sosyal Medya

Dünya

Sığınmacılardan Yunan Bakan'a sert tepki

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki kampta sığınmacıların, Yunan Göç Politikaları Bakanı Mouzalas'ın kampa girişini engelleme çabası gerginliğe neden oldu.



Yunan Göç Politikaları Bakanı Yannis Mouzalas, sığınmacıların kötü şartları protesto etmek için açlık grevine başladığı iddiaları üzerine kentin güneyindeki eski havalimanından ve spor sahalarından dönüştürülen Elliniko kampını ziyaret etti.

Kampa girmek isteyen Mouzalas, bir gruba bağlı protestocular ve sığınmacıların oluşturduğu, aralarında çocukların da bulunduğu insan zinciri tarafından engellenmek istendi. Olaya polisin de dâhil olmasıyla kısa süren bir gerginlik oldu.
 
Arbedenin ardından kampa giren Mouzalas gazetecilere yaptığı açıklamada, açlık grevinin "düzmece" olduğunu ileri sürdü. Durumdan kendisini protesto eden sol grubu sorumlu tutan Mouzalas, "Hiçbir zaman açlık grevi olmadı. Aksine, göçmenlere yemek getiren kamyonun girişi engellendi. Olayları, 30 kişilik bir grup çıkardı" diye konuştu.
 
Kendilerini baskı altında hissedenlerin kamptan ayrılmakta özgür olduğunu vurgulayan Mouzalas, "Yunanistan'da sokak ve meydanlarda göçmen yok. Yemeği beğenmeyebilirler. Ama yemek var" ifadelerini kullandı. Bakan, şartların düzeltilmesi için çalışmalar yapılacağını da ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.