Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün en tepedeki ablası

FETÖ'nün abla ayağı tek tek deşifre oldu. MEB’in kadınlar yapılanmasının başında olan Necla Avcı’nın FETÖ örgüt elebaşılarından Sait Kaya’ya bağlı hareket ettiği belirlendi.



15 Temmuz darbe teÅŸebbüssünü gerçekleÅŸtiren Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruÅŸturmalarda çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Ãœlke ve il imamlarının tespit edilmesinin ardından ülkeyi örümcek ağı gibi saran kadın yapılanması da tek tek deÅŸifre edildi. Tokat BaÅŸsavcılığı’nca yürütülen soruÅŸturma kapsamında ele geçirilen belgeler FETÖ’nün kadınlara yönelik kurumlarda nasıl örgütlendiÄŸini gözler önüne serdi. Örgütün büyük önem verdiÄŸi Milli EÄŸitim Bakanlığı’nda (MEB) Necla Avcı’nın kadınlar ablası olarak görev yaptığı ve MEB imamı Sait Kaya’ya baÄŸlı olduÄŸu ortaya çıktı. Avcı’nın talimatları doÄŸrultusuna taÅŸradaki kedın eÄŸitimcilerin hareket ettiÄŸi belirlendi. Konya’da Arzu Keskin, Yozgat’ta Leyla OÄŸuz, KırÅŸehir’de Zeynep Atar, EskiÅŸehir’de Nurcan Eryılmaz, Çorum’da Türkan Deliçay, Tokat’ta ise Ä°lknur Böğrek’in eÄŸitimden sorumlu abla olduÄŸu tespit edildi.

ÖRGÜT HİYERARŞİSİ

FETÖ’nün Aktif EÄŸitimciler Sendikası (Aktif Sen) Genel BaÅŸkanı Osman Bahçe’nin de örgütün eÄŸitim hiyerarÅŸisinde Sait Kaya’nın altında yer aldığı ortaya çıktı. Ayrıca Sendikadaki kadınlar yapılanmasının da ayrı bir ÅŸekilde dizayn edildiÄŸi başında ise Kumru Güzel’in bulunduÄŸu belirlendi.

İTİRAFÇI OLDU

Ä°tirafçı olan Tokat ablası Ä°lknur Böğrek, yapılanma hakkında önemli bilgiler verdi. Örgütün illerdeki kadın ve erkek yapılanmasının aynı ÅŸekilde iÅŸlediÄŸini ancak il imamlarının erkeklerden oluÅŸtuÄŸunu anlatan Böğrek, şöyle konuÅŸtu: “Ä°l ablası talimatlarını il abisinden alır. Ä°l ablası ile abisi haftada en az iki defa görüşür. Görüşmeler genelde dershane veya kolejlerde gerçekleÅŸir. Ä°l ablasının altında ise kadınlar yurt müdürleri, bölgeciler, ilçe ablaları, kurum sorumluları ve köy ablaları grubu vardır. Ä°lçe ablaları il ablasına baÄŸlı olarak il ablasının sahip olduÄŸu yetkiler ile ilçelerde abla olarak görev yaparlar.”

GÖREVLENDİRME SIRRI

Böğrek, il ablalarının görev deÄŸiÅŸiyle ilgili bilgilerin sır gibi saklandığına dikkati çeken Böğrek, “Bu bilgiler il ablası tarafından baÅŸka bir yapı üyesi veya yapıda ablalık görevi olan birine söylenmez. Yapının abla ve imamlarının deÅŸifre olmaması için bu tedbir uygulanır.

 

Kaynak: star

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.