Sosyal Medya

Güncel

Kayyuma suikast girişimindeki 2 kişi yakalandı

Batman Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy’a suikast girişiminde olduğu belirlenen 2 kişi yakalandı.



İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) Batman Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy'a suikast girişiminde olduğu belirlenen 1 kişi ile yardım yataklık yapan 1 kişi tutuklandı.

Batman ValiliÄŸi tarafından yapılan açıklamada, emniyet müdürlüğü tarafından düzenlenen bir operasyonla saldırı hazırlığındaki bir kiÅŸi ve o kiÅŸiye yardım yataklık yapan ÅŸahsın yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, "Kayyuma saldırı amaçlı Diyarbakır ili Bismil ilçesinden gelerek, ilimiz Memur-Sen TOKÄ° evlerinde bir terör örgütü mensubu kaldığına dair alınan ihbar üzerine, Batman Ä°l Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyon sonucunda, daha önce Bingöl kırsalında yapılan bir operasyonda ele geçirilen dokümanlarda ismi geçen bir terör örgütü mensubu ile birlikte kaldığı evin sahibi yakalanarak gözaltına alınmıştır. Her iki şüpheli ÅŸahıs 13 Ocak 2017 tarihinde çıkarılmış oldukları adli merciler tarafından tutuklanmıştır" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.