Sosyal Medya

Güncel

Bakandan ABD'ye: Gülen'i ver, YPG işbirliğini bitir

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "ABD’den iki öncelikli beklentimiz var. Birincisi, FETÖ elebaşının ve diğer yöneticilerinin iade edilmesi. İkincisi de PKK’nın uzantısı olan YPG ile işbirliğine son verilmesidir." dedi



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, JW Mariott Otel'de düzenlenen 9. Büyükelçiler Konferansı'nın resmi açılış töreninde konuştu.

Türkiye’nin ABD ile iliÅŸkilerinin stratejik ortaklık düzeyinde olduÄŸunu belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, NATO bünyesindeki ortaklığın da ikili iliÅŸkilere ayrı bir boyut kazandırdığını belirtti.

Ä°kili iliÅŸkilerin ABD’nin yeni yönetimiyle de aynı anlayışla, karşılıklı menfaatler temelinde geliÅŸtirilmek istendiÄŸini belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, "ABD’nin önceki dönemde yapılan bazı hataları sürdürmeyeceÄŸine inanıyoruz. Ä°ki öncelikli beklentimiz var. Birincisi FETÖ elebaşının ve diÄŸer yöneticilerinin bir an önce ülkemize iade edilmesidir. Ä°kincisi de PKK’nın uzantısı olan YPG ile iÅŸbirliÄŸine son verilmesidir." diye konuÅŸtu.

Türkiye’nin bu iki haklı beklentisinin karşılanmasının Türkiye-ABD iliÅŸkilerinin geleceÄŸi açısından büyük önem taşıdığını kaydeden ÇavuÅŸoÄŸlu, "Türkiye ve ABD, çok geniÅŸ bir coÄŸrafyada olumlu etkiler yaratabilecek kudrete ve imkanlara sahip iki stratejik ortaktır. Bu iÅŸ birliÄŸinin özenle korunması gerektiÄŸine inanıyoruz." dedi.

"PKK'NIN KANDÄ°L BENZERÄ° ALAN TESÄ°S ETMESÄ°NE SEYÄ°RCÄ° KALAMAYIZ"

Irak’taki geliÅŸmelerin Türkiye’nin güvenliÄŸini, refahını ve barışı doÄŸrudan etkilediÄŸini dile getiren ÇavuÅŸoÄŸlu, "Irak’ın kapsayıcı bir siyasi düzende kalıcı huzur, güvenlik ve istikrara kavuÅŸmasını arzu ediyoruz. Bu ülkenin DEAÅž, PKK ve benzeri terör örgütlerinin yuvası haline gelmesini istemiyoruz. PKK'nın, Irak'ta yıllardır iÅŸgal ettiÄŸi alanları geniÅŸletmesine ve Kandil benzeri bir alan tesis etmesine seyirci kalmayacağımızı bir kez daha buradan vurguluyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye olarak Irak ile iş birliğini her alanda genişletmek istediklerini kaydeden Çavuşoğlu, Türkiye'nin yapıcı tutumunu sürdüreceğini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.