Sosyal Medya

Güncel

Sığınmacıların koşullarını iyileştireceğiz

Ülkedeki sığınmacıların bulunduğu kamplardaki koşulların iyileştirileceğini ifade eden Yunanistan Göç Bakanı Yannis Muzalas, Ege adalarında sığınmacılar için 100-200 kişilik yeni küçük alanlar inşa edilmesinin planlandığını söyledi.



BaÅŸkent Atina’da düzenlediÄŸi basın toplantısında, Yunanistan’daki göçmenlerin tamamının kayıt altına alınması için çalışma baÅŸlatılacağını açıklayan Muzalas, nisana kadar tüm göçmenler için dijital kimlik uygulamasının hayata geçirileceÄŸini belirtti. Muzalas, mart ayına kadar kamplarda sığınmacılara yemek verilmesinin durdurulacağını, bunu yerine her aileye ihtiyaçlarını kendileri karşılaması için belirli miktarda para ödeneceÄŸini açıkladı.

KIÅž GELDÄ°, SIÄžINMACILAR ZOR DURUMDA

Yunanistan’da, Avrupa ülkelerinin sınırları kapatmasının ardından ülkede mahsur kalan sığınmacılar, bulundukları kamplarda kış koÅŸulları nedeniyle zor anlar yaşıyor. Ege adalarındaki bazı kamplarda tesis yetersizliÄŸi nedeniyle çadırlarda yaÅŸayan çok sayıda sığınmacı, yaÄŸmur ve kuvvetli rüzgarlar yüzünden son derece zor koÅŸullarda yaÅŸam mücadelesi veriyor. Anakarada ise özellikle ülkenin kuzey bölgelerindeki kamplarda bulunan yüzlerce kiÅŸinin, soÄŸuk ve kar nedeniyle donma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduÄŸu belirtiliyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.