Sosyal Medya

Güncel

Moskova zirvesinde ilginç punto ayrıntısı

Moskova'da düzenlenen Türkiye-İran-Rusya üçlü zirvesinde, ülkelerin isimlerinin yazılı olduğu kağıtlarda Türkiye puntosu, İran ve Rusya'ya göre daha küçük görüldü.



Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Türkiye-İran-Rusya üçlü zirvesi sırasında ilginç bir detay ortaya çıktı. Türk, İran ve Rusya Dışişleri Bakanları'nın önünde bulunan ve ülkelerin isimlerinin yazılı olduğu kağıttaki Türkiye puntosunun, İran ve Rusya'nınkine göre daha küçük olduğu göze çarptı.

Bakanlık seviyesinde düzenlenen ve Suriye'deki son durumun görüşüldüğü toplantıda, Mevlüt Çavuşoğlu'nu temsil eden ve üzerinde 'Türkiye yazılı kağıdın, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un önünde bulunan kağıtlara göre, daha küçük yazıldığı dikkatlerden kaçmadı.

Diplomatik ilişkilerde en ufak bir detayın bile çok şeyler ifade ettiği bilinen bir gerçek olduğundan, bu durumun basit bir yazım hatası mı yoksa Türkiye'nin algılanmasına yönelik bir gösterge mi olduğu tartışmaya değer bir husus olarak ortada durmakta.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.