Sosyal Medya

Coğrafyamız

Katar basını:'Türkiye'ye zarar veren, bize zarar verir'

Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye gelen Katar Emiri El-Sani'nin ziyareti, Katar basınında geniş yer buldu.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın davetiyle Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Katar Emiri Temim bin Hamed El-Sani ve Katarlı yetkililerin ziyareti Katar basınında da geniÅŸ yankı uyandırdı.

Katar'da yayın yapan gazeteler, iki ülkenin kardeş ve dost olduğuna vurgu yaparak imzalanan anlaşmalara ilişkin detaylara da yer verdi. Gazetelerde en çok dikkati çeken başlık ise, "Türkiye'ye zarar veren, bize zarar verir" ifadeleri oldu.

EL-SANÄ° KARDEŞİ ERDOÄžAN’LA GÖRÜŞTÃœ

Katar gazetesi El-Arab, "Katar Emiri ve ErdoÄŸan, uluslararası topluma Halep'teki katliamın durması için baskı yapma çaÄŸrısında bulundu" baÅŸlığıyla servis ettiÄŸi haberinde ÅŸu ifadelere yer verdi: "Katar Emiri Temim bin Hamed El-Sani, kardeÅŸi ve dostu CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile Trabzon'a gitti".

İki liderin görüşmede Türkiye ve Katar ilişkilerinin yanı sıra, bölgesel konuları ele aldığı belirtildi. Erdoğan ve El-Sani'nin Suriye ve özellikle Halep'teki son durumu konuştuğu ifade edilirken, Esed rejimi ve yandaşlarının Halep'te yaptığı soykırıma artık son vermesi gerektiği vurgulandı. Erdoğan ve El-Sani'nin, Suriye'nin yanı sıra Filistin, Irak, Libya ve Yemen'i de konuştuğu kaydedildi.

TÃœRKÄ°YE’YÄ° ETKÄ°LEYEN BÄ°ZÄ° ETKÄ°LER

Katar merkezli yayın yapan El-Raya gazetesi, Katar Emiri'nin "Türkiye'yi etkileyen bizi etkiler" sözleri üzerinden verdiği haberinde, iki ülke arasında yakın işbirliği olduğuna ve kardeşliğe vurgu yapıldı.

Katar Emiri'nin Türkiye ziyaretinin Katar'ın ulusal gününe denk gelmesinin güzel bir tesadüf olduğu belirtilirken, El-Sani'nin Halep'te katliamların devam ettiği bir günde kutlamaların tamamını iptal ettirdiği hatırlatıldı.

Haberde, Kayseri'deki terör saldırısından dolayı üzüntülerini belirten El-Sani'nin şu ifadelerine yer verildi: "Katar, Türkiye'deki her türlü terör girişimi ve saldırısına karşı kardeş Türkiye'nin yanındadır. Türkiye'ye zarar veren, Katar'a zarar verir, Türkiye'yi etkileyen Katar'ı etkiler."

KAYNAKYENÄ° ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.