Sosyal Medya

Güncel

Narcos dizisi iki ülke arasında siyasi krize sebep oldu

ABD merkezli Netflix’in uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ı konu alan dizisi Narcos, Kolombiya’nın İspanya’ya tepki göstermesine neden oldu. Dizinin Madrid'in merkezindeki Sol Meydanı'nda dev bir panoda reklamının yer almasına tepki gösteren Kolombiya hükümeti, ülkenin imajının kötülediğini belirterek afişin kaldırılmasını istedi.



AfiÅŸte, Escobar'ı canlandıran aktör Wagner Moura'nın fotoÄŸrafı ve "Oh, beyaz Noel" ifadesi bulunuyor. ‘Beyaz Noel’ ifadesinin kokaine atıfta bulunduÄŸunu belirten Kolombiya hükümeti, bunun ülkenin imajına zarar verdiÄŸini bildirdi. Kolombiya DışiÅŸleri Bakanı Maria Angela Holguin, Madrid Belediye BaÅŸkanı Manuela Carmena ile temasa geçerek, yaklaşık 15 gündür meydanda sergilenen afiÅŸin kaldırılmasını istedi.
 
Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile birlikte Çarşamba günü Madrid'de resmi temaslarda bulunan Holguin, İspanyol basınına yaptığı açıklamada, Kolombiya'nın uyuşturucuyla bağlantılı ülke imajını aşmak için çok şeyler yaptıklarını ancak Madrid'deki dizi afişinde olduğu gibi devam eden ön yargıların ülkeye çok büyük zarar verdiğini vurguladı.
 
Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos da konuyla ilgili bir radyoya verdiği demeçte "Pablo Escobar bir katildi ve hiçbir şekilde iyi bir muameleye layık değil. Hiçbir açıdan bir kahraman gibi gösterilemez" dedi.
 
Afişin kaldırılması için Kolombiya'da sosyal medyada da kampanyalar başlatıldı.
 
Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.