Sosyal Medya

Güncel

Beşiktaş saldırılarına tepkiler sürüyor

Beşiktaş’ta PKK bağlantılı TAK’ın polisleri hedef aldığı saldırılara tepkiler sürüyor. DİSK, Türkiye Kamu-Sen, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Borsası, ve MÜSİAD, Salı günü tepki gösteren kuruluşlar arasındaydı. Iğdır’da da protestocular polis ve askerlerle birlikte sokağa çıktı.



Türkiye Kamu-Sen ve DİSK üyeleri, Beşiktaş’ın stadı Vodafone Arena’nın yakınlarındaki, saldırının ardından adı ‘Şehitler Tepesi’ olarak değiştirilen Beleştepe’yi ziyaret etti. Öğle saatlerinde kalabalık bir grupla Dolmabahçe'den Şehitler Tepesine yürüyerek giden Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şubeleri'ne bağlı memurlar, Kuran-ı Kerim okuyup, saygı duruşunda bulundu. Türkiye Kamu-Sen adına yapılan açıklamada, "Ülkemizin birliğine, beraberliğine saldıran, başta PKK, DEAŞ, FETÖ olmak üzere bütün terör örgütleri hedeflerine ulaşamayacaktır. Terörden ve kaostan medet umanları lanetliyoruz. Onlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklardır" ifadeleri kullanıldı.

Ardından DİSK üyesi kalabalık bir grup da Gümüşsuyu'ndan yürüyerek Şehitler Tepesine gitti. "Bu topraklar kan ve gözyaşına doydu" yazılı siyah bir pankart taşıyan DİSK üyelerine, eski başkan Rıdvan Budak da eşlik etti. DİSK adına açıklama yapan Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti. “Ölüm bile yoruldu bu ülkede. Bu tabloyu hak etmiyoruz. Bu ülkenin demokrasiye, dayanışmaya, barışa kardeşliğe ihtiyacı var” dedi.

Polis ve adliye muhabirleri, Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi idarecileri ve öğrencileri, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Pertevniyal Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) İstanbul Şubesi üyeleri de saldırılardan birinin olduğu Şehitler Tepesi’ni ziyaret etti.

Ankara iş dünyasından ortak tepki

Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Ticaret Borsası (ATB), İvedik Organize Sanayi Bölgesi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi ile OSTİM Organize Sanayi Bölgesi başkanları, İstanbul'da gerçekleştirilen saldırıkarı kınamak amacıyla ATO Konferans Salonu'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, uluslararası camiayı terör karşısında samimi davranmaya ve birlik olmaya davet ederek, "Ankara iş dünyası olarak başta PKK, DEAŞ, FETÖ olmak üzere her türlü terörü lanetliyoruz. Terörü destekleyenleri, terörden medet umanları da lanetliyoruz. Devletimiz elbette bu hainlerden hesabını soracak" dedi.

Iğdır'da "Teröre Lanet, Polise Destek" yürüyüşü

Iğdır'da, İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen saldırıları protesto etmek amacıyla "Teröre Lanet, Polise Destek" yürüyüşü düzenlendi. Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, askerler, polisler ve vatandaşların katıldığı yürüyüş, Atatürk Caddesinden başladı.

Vatandaşların polis ve askerlerle kol kola ilerlediği yürüyüşte, Türk Bayrağı açan kalabalık, "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türküm diyene", "Her Türk asker doğar", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Yürüyüşte konuşan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, "PKK ve DEAŞ gibi güçlerin milletimizin bu güçlü iradesi karşısında yok olacağı aşikardır. İnsanlarımız müsterih olsun, vatan düşmanı teröristler yenilecektir. Aziz Türk milleti ve devleti muzaffer olacaktır. Millete kastetmeye çalışan teröristler ya yok olacaklar, ya da adalete hesap vereceklerdir." dedi.

‘83 yaralının tedavisi devam ediyor’

Kosova Sağlık Bakanı Imet Rrahmani ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Beşiktaş’taki saldırılarda yaralananların tedavilerine ilişkin bilgi verdi. "Bu sabah 09.00 itibariyle bana gelen bilgileri aktarıyorum. Halen 25'i yoğun bakımda 83 kardeşimizin hastanelerde tedavilerine devam ediliyor. Hayatını kaybeden şehitlerimizin toplam sayısı 44" diyen Akdağ, yaralıların 12 ayrı hastanede tedavi gördüğünü belirtti.

Kaynak: AA ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM