Sosyal Medya

Dünya

Angela Merkel'den tuhaf HDP açıklaması

Almanya’yı terörist yuvasına çeviren Merkel, İstanbul'daki terör saldırısı sonrası HDP'ye yapılan operasyonlar hakkında tuhaf açıklamalarda bulunarak "Alınacak tüm tedbirlerin ölçülü olması lazım" dedi.



Hırvatistan BaÅŸbakanı Andrej Plenkovic ile baÅŸkentBerlin'de görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenleyen Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, bir gazetecinin, "Türkiye'deki güncel geliÅŸmeler konusunda, hafta sonu meydana gelen korkunç olaya reaksiyon olarak ÅŸimdiye kadar 200'ün üstündeki HDP'li siyasetçinin gözaltına alınmasını uygun bir reaksiyon olarak görüyor musunuz?”sorusuna ÅŸu yanıtı verdi:

"ALINACAK TEDBİRLER ÖLÇÜLÜ VE HUKUK DEVLETİ ÇERÇEVESİNDE YAPILMASI LAZIM"

"Ä°stanbul'daki korkunç ve hiçbir ÅŸekilde kabul edilemeyecek saldırıda ölenlerden dolayı dün CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a taziyelerimi ilettim. Bu, özellikle polis teÅŸkilatındaki insanlar ve orada güvenliÄŸi saÄŸlamaya çalışanlar için gerçekten çok trajik bir durumdur. Genel olarak söylüyorum, elbette böyle bir dramatik ve korkunç bir saldırıyı aydınlatmak için alınacak tüm tedbirlerin ölçülü ve hukuk devleti Ã§erçevesinde yapılması lazım. Bu her ÅŸey için geçerlidir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.